Blaga: Voi avea o discuţie cu Canacheu despre deplasarea în Taiwan. A procedat copilăreşte

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că va avea o discuţie cu deputatul PDL Costică Canacheu pe tema deplasării acestuia în Taiwan, Blaga arătând că deputatul democrat-liberal "a procedat copilăreşte" şi trebuia să fie "mult mai atent la ceea ce face".

261 afișări
Imaginea articolului Blaga: Voi avea o discuţie cu Canacheu despre deplasarea în Taiwan. A procedat copilăreşte

Blaga: Voi avea o discuţie cu Canacheu despre deplasarea în Taiwan. A procedat copilăreşte (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

"O să am o discuţie cu domnia sa. Cred că a procedat copilăreşte. PDL întotdeauna şi România susţin o singură Chină. Deci, din acest punct de vedere, cred că trebuia să fie mult mai atent la ceea ce face", a precizat Blaga.

Vasile Blaga a precizat că nu a avut nicio consultare între el şi Canacheu înainte de această deplasare în Taiwan.

Blaga a evitat să precizeze dacă deputatul PDL ar putea fi sancţionat în urma acestei deplasări.

"Vom discuta asta dacă vine astăzi şi în BPN", a adăugat Vasile Blaga.

Deputatul PDL Costică Canacheu a declarat joi pentru MEDIAFAX că a fost în perioada 1-6 august în Taiwan, împreună cu deputaţii Remus Cernea, Ovidiu Iane şi Ninel Teia, într-o vizită de documentare, şi nu oficială, motiv pentru care nu au solicitat mandat din partea Camerei Deputaţilor.

Canacheu a declarat că vizita a fost făcută la invitaţia reprezentantului economic al Taiwanului la Bratislava, pe care l-a întâlnit la Bucureşti, iar cheltuielile au fost suportate de partea taiwaneză.

"Nu am solicitat mandat din partea Camerei Deputaţilor pentru că nu era o vizită în cadru parlamentar. (...) Vizita a fost făcută la invitaţia reprezentantului economic al Taiwanului la Bratislava, pe care l-am întâlnit şi la Bucureşti. În urma mai multor discuţii a rezultat că ar fi oportună o deplasare pentru a înţelege mai bine realităţile, situaţia Taiwanului după acordul semnat în 2010 între Republica Populară Chineză şi Taiwan. Am fost patru parlamentari care am avut discuţii şi la Bucureşti, şi în Taiwan", a precizat Canacheu.

El a spus că în Taiwan parlamentarii români au avut întâlniri cu vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, cu viceminiştrii de la Economie, Externe, Transport, Comunicaţii şi Turism, au vizitat un parc tehnologic şi au avut întâlniri cu oameni de afaceri.

"A fost o vizită de documentare, nu oficială", a mai spus Canacheu arătând că în România Taiwanul dezvoltă un proiect de investiţii cu participarea BERD la Buzău, rspectiv cea mai mare întreprindere de reciclare a deşeurilor din Europa.

El a mai spus că înaintea delegaţiei române au mai fost în Taiwan delegaţii din toată lumea, din Parlamentul European, Grupul de prietenie din Congresul american, din Polonia, Slovacia, Ungaria.

Ministerul român de Externe dezavuează vizita unor reprezentanţi ai statului român, inclusiv parlamentari, în zone precum Taiwan şi precizează că a retras paşaportul de serviciu al unuia dintre participanţii la deplasarea în această zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici