Boc a vorbit la dezbaterea FMP despre democraţie, citându-l pe Churchill

Primarul Clujului, Emil Boc, le-a vorbit, sâmbătă, despre democraţie primarilor reuniţi la o manifestare a Fundaţiei Mişcarea Populară, el dând citate din Churchill sau din filosofi care spuneau că "democraţia nu te duce în Rai, dar măcar te ajută să nu cazi în Iad".

200 afișări
Imaginea articolului Boc a vorbit la dezbaterea FMP despre democraţie, citându-l pe Churchill

Boc a vorbit la dezbaterea FMP despre democraţie, citându-l pe Churchill (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Aici amintesc ceea ce spunea Churchill, la un moment dat, e adevărat el se referea la o guvernare naţională, dar se poate aplica şi cu privire la guvernare locală, el spunea că nu e suficient să facem tot ce putem, câteodată trebuie să facem şi ceea ce trebuie, iar preşedintele României cred că a fost primul care a făcut acest lucru în parteneriat cu Guvernul, în perioada 2009-2010", a arătat Emil Boc.

El a apreciat că actuala guvernare "stă pe pilonii economici şi pe reformele structurale promovate în perioada 2009-2011 de Guvern împreună cu preşedintele României".

Emil Boc a vorbit despre rolul administraţiei locale şi despre democraţie, arătând că democraţia şi Uniunea Europeană sunt soluţia, şi nu cauza problemelor.

Fostul premier a citat din nou din Churchill arătând că democraţia nu e perfectă, este cea mai proastă formă de guvernământ exceptându-le pe toate celelalte, dar altă formă mai bună nu s-a inventat.

De asemenea, Boc le-a spus primarilor simpatizanţi ai Fundaţiei Mişcarea Populară că un filosof spunea că "democraţia nu te duce în Rai, dar măcar te ajută să nu cazi în Iad".

Primarul Clujului, Emil Boc, a participat împreună cu preşedinte Traian Băsescu la o manifestare a Fundaţiei Mişcarea Populară la care au fost prezenţi primari simpatizanţi ai fundaţiei.

Emil Boc a fost prezentat de gazde drept cel mai bun primar pe care-l are Clujul şi "un potenţial foarte bun preşedinte al României", în timp ce preşedintele Traian Băsescu a fost prezentat drept cel mai bun primar, cel mai bun preşedinte al ţării, care "ar putea fi cel mai bun prim-ministru pe care să-l aibă România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici