Boc: Acuzele că Elena Udrea face presiuni asupra primarilor sunt doar vise erotice ale lui Ponta

Emil Boc a declarat, vineri, că acuzaţiile aduse Elenei Udrea potrivit cărora aceasta face presiuni asupra primarilor sunt "visele erotice" ale lui Victor Ponta, liderul PDL susţinând că "hoţul strigă hoţul" pentru că în materie de fraudare a alegerilor liderii USL sunt "cei mai mari experţi".

799 afișări
Imaginea articolului Boc: Acuzele că Elena Udrea face presiuni asupra primarilor sunt doar vise erotice ale lui Ponta

Boc: Acuzele că Elena Udrea face presiuni asupra primarilor sunt doar vise erotice ale lui Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Răspunzând unei întrebări referitoare la afirmaţiile preşedintelui PSD, Victor Ponta, conform căruia ministrul Elena Udrea s-ar fi deplasat, joi, la mai multe primării din Colegiul 2 Maramureş, spunându-le edililor PSD şi PNL că va semna unele proiecte cu finanţare europeană numai dacă vor obţine voturi pentru candidatul PDL la alegerile de duminică, premierul Emil Boc a declarat că aceste acuzaţii sunt neîntemeiate.

"Cred că sunt visele erotice ale lui Victor Ponta, pur şi simplu, pentru că, din punctul meu de vedere, în momentul în care îţi nominalizezi candidaţi controversaţi... Ştiu că la Maramureş de exemplu a fost ambiţia personală a lui Victor Ponta să-şi impună un apropiat de-al lui care nu este acceptat nici de cei de acolo şi acum strigă «fraudă»", a declarat Emil Boc.

De asemenea, liderul PDL a respins vehement acuzaţiile lui Victor Ponta potrivit cărora partidul de guvernământ intenţionează să fraudeze alegerile parţiale din Maramureş şi Neamţ.

"Hoţul strigă hoţul, aceasta este cea mai corectă afirmaţie şi vorbă românească ce i se aplică foarte bine lui Victor Ponta. Problema lor este că şi-au desemnat nişte candidaţi extrem de controversaţi din punct de vedere penal, atât la Maramureş, cât şi la Neamţ, şi acum încearcă să-şi spele rufele între ei prezentându-le public ca vină a PDL. Îi invit în primul rând să se uite în propria ogradă şi să vadă pe cine au nominalizat ca şi candidaţi şi să vadă de ce acei oameni nu sunt agreaţi de către cetăţenii din Maramureş sau din Neamţ. În materie de fraudare nu există mai mari experţi cu partidele pe care le reprezintă", a spus Emil Boc.

Co-preşedintele USL Victor Ponta a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, că PDL a recurs la mită electorală, şantaj şi ameninţări în cele două colegii în care vor avea loc, duminică, alegeri parţiale pentru Camera Deputaţilor.

Ponta a afirmat că, duminică, în colegiile din Neamţ şi Maramureş nu vor avea loc alegeri corecte şi democratice, el acuzând PDL că a "fraudat şi influenţat" votul prin mijloace ilegale.

Co-preşedintele USL a afirmat că ministrul Elena Udrea s-ar fi deplasat, joi, la mai multe primării din Colegiul 2 Maramureş, spunându-le edililor PSD şi PNL că va semna unele proiecte cu finanţare europeană numai dacă vor obţine voturi pentru candidatul PDL.

Ponta a mai spus că în colegiul 2 Maramureş mai multe societăţi care afişaseră postere cu candidatul USL au primit controale de la ANAF, fiind ameninţate cu închiderea dacă nu vor susţine candidatul PDL.

Co-preşedintele PSD a mai afirmat că în colegiul 6 Neamţ maşini ale PDL, "finanţate" de liderul local Gheorghe Ştefan şi de deputatul Culiţă Tărîţă, ar fi împărţit pachete cu alimente în pungi cu numele candidatului PDL, Adrian Rădulescu.

"Chiar dacă vom câştiga, alegerile din 21 august se bazează pe mită electorală directă, pe presiuni şi ameninţări făcute de către oameni importanţi ai PDL, Ioan Oltean, Elena Udrea, Mircea Man şi Gheorghe Ştefan, pe implicarea directă în campania electorală a şefilor serviciilor deconcentrate şi a prefecţilor şi pe controalele comandate de Sorin Blejnar", a declarat susţinut Ponta.

Duminică vor avea loc alegeri parţiale pentru postul de deputat rămas vacant în urma decesului lui Victor Surdu (PSD) şi a celui vacantat prin demisia lui Cătălin Cherecheş (PNL), ales primar la Baia Mare.

Din partea PDL, Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, va candida pentru locul de deputat din Neamţ, iar Mariana Pop, inspector şcolar general în Maramureş, pentru locul lăsat vacant de Cătălin Cherecheş.

Din partea USL candidează Florin Tătaru în Maramureş, iar în Neamţ candidează fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii Liviu Harbuz.

Mircea Dolha este candidatul PER în colegiul din Maramureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici