Boc: Ion Diaconescu rămâne un reper moral, alături de Corneliu Coposu, Iuliu Maniu şi Ion Mihalache

Premierul Emil Boc apreciază că Ion Diaconescu rămâne un reper moral, alături de Corneliu Coposu, Iuliu Maniu şi Ion Mihalache, pentru modul în care şi-a apărat convingerile şi principiile politice în lunga şi nemeritata detenţie.

204 afișări
Imaginea articolului Boc: Ion Diaconescu rămâne un reper moral, alături de Corneliu Coposu, Iuliu Maniu şi Ion Mihalache

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"M-a întristat profund vestea plecării dintre noi a seniorului Ion Diaconescu, fost lider al PNŢCD şi una dintre personalităţile emblematice ale politicii postdecembriste. Ion Diaconescu rămâne pentru mine, ca, de altfel, cred, pentru mulţi dintre români, un reper moral, alături de Corneliu Coposu, Iuliu Maniu, Ion Mihalache, pentru modul în care şi-a apărat convingerile şi principiile politice, cu preţul suferinţei celor 17 ani petrecuţi în temniţele comuniste", spune premierul într-un mesaj transmis miercuri.

El arată că, în pofida lungii şi nemeritatei detenţii, fostul lider al PNŢCD a trecut peste acea perioadă, iar după anii '90 a fost pentru oamenii politici un exemplu de promotor al valorilor democraţiei şi de devotament faţă de partidul său.

"Şi-a păstrat încrederea în dreptate şi în PNŢCD, pe care l-a susţinut şi l-a apărat atât în perioada cât a fost la guvernare, cât şi în ultimii ani în care partidul istoric a trecut prin mai multe încercări. Mă înclin în faţa memoriei sale, un părinte al apărării principiilor democratice şi a statului de drept", transmite premierul.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat, marţi seară, la vârsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza unor tulburări de ritm cardiac. Fostul preşedinte al PNŢCD a fost externat în 3 octombrie din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici