Boc pledează ca numirile politice să fie decise "doar" pentru secretari de stat şi şefi de agenţii

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că pledează în continuare pentru impunerea unui pact al stabilităţii funcţiei publice şi că personal doreşte ca numirile politice să fie decise "doar" la nivelul secretarilor de stat şi şefilor de agenţii, restul posturilor urmând să fie ocupate de profesionişti.

20 afișări
Imaginea articolului Boc pledează ca numirile politice să fie decise "doar" pentru secretari de stat şi şefi de agenţii

Boc pledează ca numirile politice să fie decise "doar" pentru secretari de stat şi şefi de agenţii

"Poate în partea a doua a mandatului vom reuşi la nivelul clasei politice să impunem acel pact al stabilităţii funcţiei publice, să stabilim foarte clar palierul până la care sunt numiri politice. Eu, personal, mă pronunţ pentru numiri politice doar la nivelul secretarilor de stat şi al şefilor de agenţii, care vin şi pleacă o dată cu un guvern. În rest, ceilalţi trebuie să fie profesionişti care să fie validaţi de concursuri profesionale organizate de corpul academic", a spus Boc la TVR.

El a apreciat că nucleul evaluării performanţelor acelora care lucrează în domeniu ar putea fi format din reprezentanţi ai mediului universitar independent, respectiv profesori care nu fac parte din partide politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici