Boc: PNL nu face altceva decât să continue politica lui Iliescu din ultimii 20 de ani

Premierul Emil Boc critică PNL şi USL, Boc afirmând că "PNL nu face altceva decât să continue politica lui Iliescu din ultimii 20 de ani" şi că "alianţa socialistă vrea ca omul să rămână dependent de ajutorul social de la stat".

36 afișări
Imaginea articolului Boc: PNL nu face altceva decât să continue politica lui Iliescu din ultimii 20 de ani

Boc: PNL nu face altceva decât să continue politica lui Iliescu din ultimii 20 de ani (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Emil Boc i-a criticat marţi, pe reprezentanţii Partidului Naţional Liberal, Boc afirmând că PNL continuă politica promovată de Ion Iliescu în ultimii 20 de ani.

"Astăzi PNL nu face altceva decât să continue politica lui Iliescu din ultimii 20 de ani. Nu am văzut la PNL, care se pretinde de dreapta, vreo măsură care să stimuleze munca", a afirmat, marţi, la Ploieşti, Emil Boc.

Şeful Guvernului a adăugat că PNL susţine măsuri care ţin cetăţeanul "captiv faţă de stat".

De asemenea, Emil Boc a mai afirmat că "Alianţa socialistă vrea în continuare ca omul să rămână dependent de ajutorul social de la stat".

Premierul a adăugat că PDL este "singura formaţiune autentică ce reprezintă dreapta românească", spunând că, după zeci de ani în care politicienii i-au obişnuit pe oameni "mai mult să se uite la stat decât la propria lor performanţă" este cazul ca oamenii să fie încurajaţi să fie "propriii lor stăpâni".

"După zeci de ani în care politicienii i-au obişnuit pe oameni mai mult să se uite la stat decât la propria lor performanţă, este cazul să procedăm exact invers: să le dăm oamenilor încredere că pot să fie propriii lor stăpâni, că în primul rând individul care reuşeşte face ca România să reuşească, că pentru asta avem nevoie de măsuri care să încurajeze munca şi să le abrogăm pe cele care încurajează nemunca", a spus Boc.

Primul-ministru a mai spus că Guvernul vrea să pună "accent pe muncă" şi să le acorde ajutor doar celor care au "cu adevărat" nevoie de sprijinul statului.

Emil Boc a participat, marţi, la Ploieşti la reuniunea Colegiului Director Judeţean al PDL Prahova, unde şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la funcţia de preşedinte al PDL.

La finalul reuniunii, Boc a declarat jurnaliştilor că a decis să candideze pentru un nou mandat la şefia PDL pentru a menţine şi consolida prezenţa la guvernare "acum şi după 2012", pentru a continua procesul de modernizare a partidului şi pentru a consolida profilul de dreapta al PDL.

La reuniunea de la Ploieşti au fost prezenţi preşedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, precum şi Elenea Udrea şi Ioan Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici