Boc: Poate că în 2012, la alegeri, vom putea spune că PDL a scos România din criză

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, joi seară, la Arad, că PDL guvernează ţara "în cea mai grea perioadă din ultimii 60 de ani", însă şi-a exprimat speranţa că "tot răul va fi spre bine" şi "poate va fi şansa PDL ca în 2012" să spună că a fost partidul care a scos România din criză.

28 afișări
Imaginea articolului Boc: Poate că în 2012, la alegeri, vom putea spune că PDL a scos România din criză

Boc: Poate că în 2012, la alegeri, vom putea spune că PDL a scos România din criză (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a declarat, în faţa a peste 1.500 de participanţi la Consiliul de Coordonare al organizaţiei municipale PDL Arad, că "nu e o plăcere" pentru el să ia decizii care afectează viaţa oamenilor şi a membrilor partidului, de multe ori criticaţi de opinia publică.

"Nu e o plăcere pentru mine să iau decizii care afectează viaţa oamenilor, vă afectează şi pe dumneavoastră, ca membri ai PDL, prin diversele poziţii pe care le aveţi. Mă doare sufletul de multe ori, pentru că ştiu că oamenii din PDL trebuie să suporte criticile şi apostrofările din partea românilor", s-a adresat Boc participanţilor.

El a spus că nu este vina PDL că România se află în criză, explicând că inclusiv ţările bogate din Uniunea Europeană, precum Germania sau Franţa, au anunţat programe de austeritate pentru reducerea cheltuielilor cu zeci de miliarde de euro.

Premierul a spus că, în 2011, România va avea o creştere economică "de cel puţin 1,5-2 la sută", iar deficitul bugetar va fi redus la 4,4 la sută din PIB, faţă de 7,8 la sută cât va fi în 2010.

Boc a afirmat că anul viitor, în urma deficitului estimat, România va trebui să împrumute 5,7 miliarde de euro pentru acoperirea cheltuielilor.

El a spus că după anul 2008 "banii nu se mai găsesc aşa uşor" pentru ca România să se împrumute, iar ţări precum Spania sau Grecia nu au reuşit să se împrumute de pe piaţa europeană.

"Banii ce vor fi împrumutaţi vor trebui să meargă acolo unde vor produce mai mulţi bani pentru economie, respectiv în investiţii şi crearea locurilor de muncă", a spus premierul.

Emil Boc a afirmat că "PDL guvernează această ţară în cea mai grea perioadă din ultimii 60 de ani".

"Dar poate tot răul spre bine. Poate va fi şansa PDL ca în 2012, la alegeri, să spună că a fost partidul care a scos România din criză", a spus Boc.

Referitor la noua lege a pensiilor, premierul a declarat că ea nu va conduce la scăderea acestor venituri, iar pensiile vor fi indexate cu rata inflaţiei.

El a criticat atitudinea opoziţiei "care tot ce oferă sunt soluţii populiste, ca şi când mergi la medic şi, în loc să îţi prescrie un medicament care să te vindece, îţi dă unul care agravează boala".

Boc a cerut PNL şi PSD să ofere "soluţii alternative credibile la criza economică".

Liderul PDL a participat, timp de aproximativ 30 de minute, la şedinţa organizaţiei municipale Arad a partidului, iar în deschiderea discursului a cântat, pe scenă, imnul PDL, împreună cu ceilalţi participanţi.

El a primit o iconiţă din partea unui preot din judeţul Arad şi i-a salutat pe colegii de facultate pe care i-a recunoscut printre participanţi.

Emil Boc a felicitat organizaţia PDL Arad, afirmând că "este cea mai performantă organizaţie politică din România".

"Vă mulţumesc că aţi trimis un om performant în poziţia de lider al senatorilor, care confirmă şi acum, în funcţia de ministru de Interne - mă refer la Traian Igaş", le-a spus Boc liderilor PDL Arad.

La Consiliul de Coordonare al PDL Arad, care a durat două ore, a fost ales preşedintele organizaţiei municipale, deputatul Adrian Niţu, care a fost singurul candidat şi care a îndeplinit şi până acum această funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici