Boc: Protocolul Coaliţiei obligă doar să informez despre remanierea unui ministru

Liderul PDL, premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că Protocolul Coaliţiei îl obligă doar să informeze partidul partener de guvernare în ceea ce priveşte remanierea unui ministru şi că decizia de eliberare din funcţie a unui membru al Cabinetului îi aparţine, în calitate de prim-ministru.

20 afișări
Imaginea articolului Boc: Protocolul Coaliţiei obligă doar să informez despre remanierea unui ministru

Premierul Emil Boc (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a susţinut în continuare, la Realitatea TV, că nu poate accepta ca un ministru să nu respecte prevederile programului de guvernare şi ale legii educaţiei, prin impunerea unui ordin care să îi confere dreptul de a schimba directorii de şcoli.

"Orice partid raţional trebuie să ştie că se subscrie legii, iar orice decizie în afara acesteia duce la remaniere", a spus Boc, amintind că i-a cerut ministrului Educaţiei ca acest ordin, încă nepublicat în Monitorul Oficial, să nu fie aplicat.

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, că i-a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să anuleze ordinul care îi conferă acesteia dreptul de a schimba directorii de şcoli, avertizând că dacă ordinul va fi aplicat, atunci ministrul va fi schimbat din funcţie.

Ordinul, emis miercuri de Andronescu, prevede încetarea numirilor cu delegaţie a directorilor de şcoli, care erau făcute de inspectorii şcolari generali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici