Boc: Sper ca Senatul să nu amâne sub nicio formă Legea ANI

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Lugoj, că speră ca Senatul să nu amâne sub nicio formă adoptarea Legii ANI, pentru că este foarte importantă din punctul de vedere al credibilităţii.

25 afișări
Imaginea articolului Boc: Sper ca Senatul să nu amâne sub nicio formă Legea ANI

Boc: Sper ca Senatul să nu amâne sub nicio formă Legea ANI (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Sper ca Senatul să nu amâne sub nicio formă Legea ANI", a spus Boc.

Premierul a adăugat că adoptarea acestei legi este extrem de importantă din punctul de vedere al credibilităţii României atât în raport cu cetăţenii propriei ţări, cât şi în raport cu Uniunea Europeană.

"Sper ca Senatul să nu obstrucţioneze aprobarea legii", a afirmat Boc.

Legea ANI a fost deja adoptată de Camera Deputaţilor, cu 204 voturi "pentru", două voturi "împotrivă" - Tudor Chiuariu şi Mihăiţă Călimente (PNL) - şi două abţineri - Daniel Oajdea (PDL) şi Tudor Ciuhodaru (independent). Legea a fost adoptată în absenţa deputaţilor PSD, care părăsiseră sala la momentul votului.

Legea ANI fusese declarată neconstituţională. Curtea Constituţională a decis, în 19 iulie, că este neconstituţională legea adoptată de Parlament privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici