Boc: USL este o construcţie şubredă, incapabilă să guverneze ţara

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, duminică, la Iaşi, că USL este o "construcţie şubredă, incapabilă să guverneze ţara" şi "o gogoaşă care se dezumflă în fiecare zi", adăugând că "alianţa socialistă vrea să continue practicile vechiului sistem comuinist".

524 afișări
Imaginea articolului Boc: USL este o construcţie şubredă, incapabilă să guverneze ţara

Boc: USL este o construcţie şubredă, incapabilă să guverneze ţara (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

Emil Boc participă, duminică, la alegerile din filiala judeţeană Iaşi a PDL, la eveniment luând parte 528 de delegaţi, precum, şi lideri din conducerea centrală: Gheorghe Flutur, Ioan Oltean, ministrul Valerian Vreme şi secretarul general adjunct al PDL Gabriel Berca. La lucrări participă, ca invitat, şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantinm Simirad.

În discursul susţinut în faţa delegaţilor PDL, Emil Boc a criticat dur USL, spunând că este o construcţie şubredă, făcută de Ponta şi Antonescu, care s-a înfiinţat în 24 ianuarie la Iaşi şi care tot la Iaşi, în 15 septembrie, "a marcat decesul", făcând referire la declaraţiile de atunci ale lui Victor Ponta potrivit cărora este posibil ca PC să meargă singur la alegerile locale viitoare.

"La Iaşi pe 24 ianuarie s-a semnat înfiinţarea USL, iar în 15 septembrie, tot la Iaşi, s-a marcat decesul alianţei. E şubredă construcţia lui Ponta şi Antonescu, este o alianţă incapabilă să guverneze o ţară. USL este o gogoaşă care se dezumflă în fiecare zi. Erau viteji cu moţiuni de cenzură, dar după Convenţia PDL, în care am ales noua conducere a partidului, lucrurile s-au schimbat. Au venit alagerile de la Maramureş şi Neamţ, unde USL a luat doar 40-42 %. Am demonstrat că ne-am conservat scorul de 35% chiar şi în zonele care ne erau defavorabile", a declarat Boc.

El a mai spus că dacă Ponta şi Antonescu ar merge la un summit european şi ar vorbi în termeni populişti, aşa cum vorbesc în ţară, nu i-ar asculta nimeni.

"Nici măcar la Partidul Socialist al lor din Europa nu ar fi ascultaţi", a spus Emil Boc.

Pentru postul de preşedinte al filialei judeţene Iaşi a PDL sunt înscrişi şase candidaţi: parlamentarii Petru Movilă, Nicuşor Păduraru şi Dumitru Oprea, secretarul general al filialei Gabriel Grigore, fostul lider al organizaţiei Dan Cârlan şi preşedintele organizaţiei de tineret Radu Ursanu.

Filiala judeţeană Iaşi a PDL are o conducere interimară de un an şi patru luni, aceasta fiind asigurată de senatorul Mihaela Popa, contestată în ultima perioadă de o parte dintre parlamentarii partidului. De altfel, pe fondul acestor divergenţe din organizaţie Mihaela Popa a decis să nu candideze la şefia filialei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici