Bogdan Teodorescu: „Trebuie să vedem cine va plăti iarna. Contează cum răspunde coaliţia mesajelor care vin dinspre populaţie pentru că în zona energiei, pe facturi, este o mare nemulţumire”

  • „Dacă Guvernul va trece prin iarnă mai puţin dramatic decât se preconizează, s-ar putea să iasă bine. Trebuie să vedem cine va plăti iarna”
  • „După 15 ani, au revenit băieţii deştepţi din energie. Mesajul cu băieţii deştepţi din energie va fi folosit de AUR ca dovadă a comploturilor şi trădării”
  • „Esenţa crizei occidentale este lipsa speranţei în viitor. Românii sunt obişnuiţi cu lipsa speranţei în viitor, Occidentul nu”
  • „Prin rocadă se păstrează încrederea că înţelegerile existente vor fi respectate”
  • „Coaliţia este puternică pentru că Opoziţia este foarte slabă”
  • „În primăvara viitoare, bănui că scorurile vor fi mai mari la Opoziţie”
  • „În Sistem, la Putere, USR a eşuat şi la guvernare au plecat la prima fentă. La USR nu există experienţă politică”
  • „Plagiatul este o temă erozivă pentru Nicolae Ciucă. Ciucă are un balast de imagine, dar pe axă cu USR – are un câştig de imagine”
  • „În România, totdeauna elefantul din încăpere este de la ceilalţi, iar adevărul este împărţit pe culori politice foarte ferme”
  • „În principiu, cifrele spun că PSD n-are şanse la prezidenţiale”
  • „În totalitarism, societatea civilă se aliază cu structurile represive împotriva cetăţeanului”
  • „USR se luptă cu Legile Securităţii dar nu ei ziceau că protocoalele sunt bune?”
1181 afișări
Imaginea articolului Bogdan Teodorescu: „Trebuie să vedem cine va plăti iarna. Contează cum răspunde coaliţia mesajelor care vin dinspre populaţie pentru că în zona energiei, pe facturi, este o mare nemulţumire”

„Contează foarte tare cum va arăta iarna. Contează cum răspunde coaliţia mesajelor care vin dinspre populaţie. În zona energiei, facturi, este o mare nemulţumire. AUR, USR şi PSD îl indică pe ministrul Virgil Popescu drept ţintă. Probabil că o soluţie este ca Virgil Popescu să plece. Înaintea unei crize, Puterea trebuie să arate disponibilitatea de a răspunde apelurilor cetăţenilor. Dacă ignori nemulţumirile, se construieşte o bulă dedicată întreg ansamblului politic. Coaliţia a supravieţuit mai bine decât ne aşteptam. Este de văzut dacă eliminarea din schemă a lui Virgil Popescu este suficientă (...) Zona de maxim interes a cetăţeanului este zona energiei. Sigur Virgil Popescu este un prost comunicator. A ieşit Ciolacu să garanteze că populaţia nu va fi afectată, pentru că ceilalţi nu comunică. Sondajele sunt ca un seismograf, indică grijile populaţiei. Când a ieşit preşedintele Iohannis ultima dată să vorbească pe teme economice? AUR joacă foarte tare pe reţelele de socializare opoziţia faţă de Virgil Popescu. USR nu reuşeşte să-şi concretizeze jocul de Opoziţie. Esenţa crizei Occidentale este lipsa speranţei în viitor. Cetăţeanul european caută soluţii individuale în locul soluţiilor colective. Românii sunt obişnuiţi cu lipsa speranţei în viitor, Occidentul nu. Politicienii vor fi tăvăliţi dacă lucrurile vor fi aşa cum se anunţă. Dacă Guvernul va trece prin iarnă mai puţin dramatic decât se preconizează, s-ar putea să iasă bine. AUR a demonstrat că ştie să găsească vinovaţi. USR a înţepenit în mesaje care sunt deja nerelevante. AUR ştie să lege problemele sociale de complotul şi trădarea României din interior. După 15 ani, au revenit băieţii deştepţi din energie. Mesajul cu băieţii deştepţi din energie va fi folosit de AUR ca dovadă a comploturilor”, a declarat profesorul în comunicare politică, Bogdan Teodorescu, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Bogdan Teodorescu a analizat pe Aleph News şi avantajele şi dezavantajele rocadei dintre Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, mişcare politică ce ar trebui să se concretizeze anul viitor:

„Una dintre problemele coaliţiei este că cineva crede că va trage clapa celuilalt. Prin rocadă se păstrează încrederea că înţelegerile existente vor fi respectate. Rocada aduce modificări în consistenţa Guvernului. Coaliţia dacă nu iese tăvălită din iarnă, poate intra cu un scor electoral mare în 2024. Coaliţia este puternică pentru că Opoziţia este foarte slabă. În România la Putere este Sistemul iar în Opoziţie este anti-sistemul. În primăvara viitoare, bănui că scorurile vor fi mai mari la Opoziţie”.

Eşecul USR şi lupta pentru prezidenţialele din 2024 au fost, de asemenea, analizate de Bogdan Teodorescu, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News:

„USR a fost făcut pe ideea - noi suntem altfel. Discursul USR s-a trezit lipsit de substanţă după ce a dispărut Dragnea. În pandemie, anti-sistemul a devenit AUR. În sistem, la Putere, USR a eşuat şi la guvernare au plecat la prima fentă. La USR nu există experienţă politică. Barna a mâncat bătaie de la Dăncilă, nu mai avea ce să caute în fruntea partidului. Rolul unui partid nu este să conserve orgoliile liderului său. Electoratul USR i-a sancţionat pe lideri pentru lipsa de maturitate politică. USR- iştii sunt la fel ca ceilalţi dar mai puţin pricepuţi. USR este la 8% dar ei au un potenţial de peste 20%. În acest moment, Opoziţia în România este AUR (...) În 2023, trebuie să vedem cine va plăti iarna. Dacă tema războiului dispare, o altă temă va apărea. Plagiatul este o temă erozivă pentru Nicolae Ciucă.  Problema României este că este împărţită în tabere. Nu cred că dacă Ciucă rămânea în Guvern cu USR acest dosar apărea. Noi nu mai avem intransigenţii de pe mijloc. Societatea românească nu mai are o dezbatere despre bine şi rău, ci despre tabăra A şi tabăra B. În România, totdeauna elefantul din încăpere este de la ceilalţi. În România, vinovaţii noştri sunt mai puţin vinovaţi decât vinovaţii lor. Trebuie să avem puterea să spunem: da, a greşit chiar dacă este de la noi sau nu, n-a greşit, chiar dacă este de la voi. În România, adevărul este împărţit pe culori politice foarte ferme. Ciucă are un balast de imagine, dar pe axă cu USR – are un câştig de imagine. Din acest conflict, deocamdată, a câştigat Ciucă”.

Din 2004, şansele PSD pentru Palatul Cotroceni nu prea există. S-ar putea să existe vreo surpriză în 2024? Iar „societatea civilă” în România parcă a dispărut. În emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, profesorul în comunicare politică Bogdan Teodorescu, explică problemele PSD de la prezidenţiale şi erorile majore ale societăţii civile româneşti:

„În principiu, cifrele spun că PSD n-are şanse la prezidenţiale. PSD va ieşi pe primul loc în turul 1, dar în turul 2 suma celorlalţi este mai mare decât ce poate aduna PSD. Geoană are un profil cu bune şi cu rele. Partea proastă la Geoană este memoria colectivă şi că n-are un partid. Susţinerea PSD pentru Geoană mi se pare, deocamdată, îndepărtată. Principala preocupare a lui Ciolacu este să-şi conserve poziţia de lider PSD. Şi Koveşi are aceeaşi problemă: n-are un partid consistent care să o susţină. Alegerile din 2024 vor fi decise de un candidat unic PSD-PNL, ori de candidaţi PSD şi PNL separat şi de un candidat de la Opoziţie, AUR. Dacă tema corupţiei renaşte, USR ar putea căpăta din nou consistenţă. (...) Societatea civilă din România şi-a pierdut zona ei de obiectivitate. Societatea civilă în România lăuda arestarea unor oameni indiferent de detalii. În totalitarism, societatea civilă se aliază cu structurile represive împotriva cetăţeanului. Este grav că nu avem societate civilă care să lupte consistent împotriva serviciilor secrete. Sistemul se întinde cât îl laşi să se întindă. cine trebuie să îl oprească? Societatea civilă! În România, societatea civilă este acolo unde şi-a găsit să se ascundă. În niciun caz nu dansezi hora unirii că a fost săltat un om şi pretinzi că eşti societate civilă. Statul nu funcţionează bine pentru că are componente pervertite. USR se luptă cu Legile Securităţii dar nu ei ziceau că protocoalele sunt bune?”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici