Borbely: Vom analiza activitatea miniştrilor UDMR săptămâna viitoare

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, că grupurile parlamentare ale UDMR vor analiza, săptămâna viitoare, activitatea miniştrilor formaţiunii, iar dacă va fi întrebat de premier despre performanţa în Guvern a reprezentanţilor Uniunii atunci va avea "un punct de vedere".

20 afișări
Imaginea articolului Borbely: Vom analiza activitatea miniştrilor UDMR săptămâna viitoare

Borbely: Vom analiza activitatea miniştrilor UDMR săptămâna viitoare (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Borbely a vizitat, vineri seară, Festivalul "Peninsula", oprindu-se la Punctul Verde, unde se adună deşeuri reciclabile contra unor obiecte. El a adus pahare de bere din plastic, goale, în schimbul cărora a primit două tricouri.

Ministrul a declarat apoi presei că a compus şi o poezie special pentru eveniment, citind-o: "Colectăm gunoi, dar şi valori / Reciclăm politicieni vechi şi noi / Un metru de ambalaj maro / Şi multe beri şi o Peninsulă mişto".

Întrebat apoi care ar fi miniştrii "reciclabili", Borbely a arătat că UDMR va face săptămâna viitoare, în cadrul grupurilor parlamentare, o analiză a reprezentanţilor proprii în Executiv.

"Vom face o analiză la nivelul UDMR. Nu eu trebuie să spun, dar eu nu cred că la nivelul UDMR sunt miniştri nereciclabili, dar asta o vom decide la întâlnirea de săptămâna viitoare cu grupurile parlamentare. Şi înainte de Consiliul Reprezentanţilior Unionali (din septembrie - n.r.) vom avea o analiză", a spus Borbely.

Ministrul a adăugat că, în ceea ce îl priveşte, săptămâna viitoare va prezenta un bilanţ al celor opt luni de mandat la Mediu.

Întrebat cum apreciază performanţa celorlalţi miniştri din Guvern, inclusiv cei ai PDL, Borbely a refuzat să facă astfel de aprecieri, arătând că formează împreună o echipă care trebuie să funcţioneze solidar.

El a precizat că, în cazul în care premierul va cere punctul de vedere al celor de la UDMR pe acest subiect - şi este sigur că o va face - el şi-l va exprima, pentru că premierul este cel care, în final, decide în legătură cu eventuala remaniere.

Chestionat cu privire la declaraţiile legate de drepturile de autor şi performanţa ministrului Muncii, Mihai Şeitan, Borbely a admis că sistemul a fost nepregătit, arătând că, în aceste condiţii, era mai bine să se amâne până devenea funcţional şi că "e loc de mai bine".

Cu privire la performanţa ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, el a spus că acesta a gestionat bine descentralizarea spitalelor şi, în cazul Maternităţii Giuleşti, a luat măsurile necesare.

Borbely a afirmat că UDMR crede că în sistemul sanitar trebuie deblocate mai mult de 1.000 de posturi şi va susţine acest punct de vedere în discuţiile cu colegii de coaliţie, spunând că în septembrie se va face o analiză per ansamblu.

"UDMR va face această analiză săptămâna viitoare. Ne aşezăm în coaliţie, facem o analiză şi luăm măsurile care se cuvin şi până la urmă premierul, după ce se consultă cu coaliţia, decide dacă e vorba de remaniere", a conchis Borbely, accentuând că fiecare dintre miniştri are "o responsabilitate individuală".

Întrebat dacă se simte vizat de remaniere, Borbely a spus că nu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici