Buda este preşedintele Comisiei pentru Constituţie, Tăriceanu şi Şova - vicepreşedinţi

Comisia pentru revizuirea Constituţiei aprobată, marţi, de Parlament, va fi condusă de către deputatul PDL Daniel Buda şi îi va avea vicepreşedinţi pe senatorul PSD Dan Şova şi deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu, iar secretar va fi deputatul UDMR Varga Attila.

74 afișări
Imaginea articolului Buda este preşedintele Comisiei pentru Constituţie, Tăriceanu şi Şova - vicepreşedinţi

Preşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei va fi Daniel Buda de la PDL (imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a anunţat că democrat-liberalii îi nominalizează în componenţa Comisiei pentru Constituţie pe senatorii Augustin Humelnicu, Iulian Urban şi Ioan Ruşeţ şi deputaţii Daniel Buda, Gabriel Andronache, Marinel Cionca-Arghir, Sever Voinescu şi Cornel Ştirbeţ.

"Pentru funcţia de preşedinte al acestei importante Comisii, propunem pe domnul deputat Daniel Buda, preşedintele Comisiei juridice", a spus Toader.

Pe de altă parte, Toader a precizat de la tribuna Parlamentului că PDL a cedat două locuri în Comisie pentru reprezentarea grupului parlamentar al independenţilor, care i-a propus pe Eugen Nicolicea şi Liviu Câmpanu să facă parte din Comisia pentru revizuirea Constituţiei.

"Doi colegi de-ai noştri parlamentari intră în grupul nostru parlamentar, e vorba de domnul deputat Eugen Nicolicea şi domnul senator Liviu Câmpanu", a spus deputatul PDL.

Viceliderul deputaţilor PSD Aura Vasile a precizat de la tribună că grupul PSD+PC participă cu următoarea formulă: deputaţii Victor Ponta, Florin Iordache, Bogdan Ciucă, Aurelia Vasile, Valeriu Zgonea şi senatorii Dan Şova, Toni Greblă şi Ioan Chelaru.

"Pentru funcţia de vicepreşedinte grupul nostru parlamentar îl propune pe domnul Şova Dan", a anunţat Aura Vasile.

La rândul său, Eugen Nicolăescu a menţionat că liberalii îi propun pe deputaţii Călin Popescu Tăriceanu, Ciprian Dobre, Alina Gorghiu şi pe senatorul Teodor Meleşcanu.

"În componenţa Biroului Comisiei propunem pentru funcţia de vicepreşedinte pe domnul Călin Popescu Tăriceanu", a anunţat Nicolăescu.

Liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely, a precizat că Uniunea îi propune pentru Comisia de revizuire a Constituţiei pe deputaţii Varga Attila şi Marton Arpad. "Pentru biroul Comisiei, pentru funcţia de secretar propunem pe domnul Varga Attila", a adăugat Olosz Gergely.

Liderul deputaţilor aparţinând minorităţilor, Varujan Pambuccian, a declarat că grupul său l-a delegat pe el să facă parte din Comisia pentru Constituţie.

Comisia are în componenţa sa 25 de parlamentari, termenul de adoptare a raportului privind proiectul de revizuire a Constituţiei nefiind stabilit încă.

Acest termen va fi stabilit, potrivit preşedintelui Camerei, de către membrii Comisiei în prima şedinţă de lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici