Buda: Preşedintele a fost forţat să facă declaraţia; PDL avea nevoie de un susţinător ca Băsescu

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, consideră că preşedintele Traian Băsescu "a fost forţat" să facă declaraţia legată de despărţirea de PDL în urma celor întâmplate la finalul Convenţiei Naţionale a partidului şi susţine că PDL pierde foarte mult deoarece avea nevoie de un susţinător ca Băsescu.

440 afișări
Imaginea articolului Buda: Preşedintele a fost forţat să facă declaraţia; PDL avea nevoie de un susţinător ca Băsescu

Daniel Buda (Imagine: Thomas Campean/?Mediafax Foto)

Daniel Buda a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că PDL a fost un partid care s-a identificat cu Traian Băsescu, şeful statului fiind "o locomotivă pentru partid".

"Preşedintele Traian Băsescu nu a avut de ales, a fost forţat practic, i-au fost îngrădite opţiunile când, la finalul Convenţiei Naţionale a PDL, nu s-a dorit soluţionarea contestaţiei depuse de susţinătorii moţiunii Udrea şi s-a anunţat rezultatul votului înaintea analizării acestei contestaţii. PDL a fost un partid care s-a identificat cu Traian Băsescu, la fel cum Traian Băsescu s-a identificat cu PDL. Partidul avea nevoie de Traian Băsescu, dacă ne uităm la sondajele de opinie în care şeful statului are 24 la sută, iar partidul are 16 la sută. Traian Băsescu era o locomotivă pentru partid. PDL pierde foarte mult, deoarece avea nevoie de un susţinător ca Băsescu", a spus Buda.

Liderul PDL Cluj a mai afirmat că refuzul comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale a PDL de soluţionare a contestaţiei depuse de susţinătorii Elenei Udrea a dus la apariţia unor "suspiciuni" legate de rezultatul votului, susţinând că PDL are nevoie de o "conducere legitimă, mai presus de orice suspiciune".

"Lucrurile nu s-au limpezit în PDL, sunt mai învolburate decât înainte de alegeri. Există o contestaţie întemeiată, care trebuia analizată înainte de anunţarea rezultatelor. Eu sunt membru al acestui partid de 15 ani, am fost ales de Convenţie preşedintele Comisiei de Integritate din partid şi vreau să continuu să fac politică alături de PDL, dar nu oricum şi nu în orice condiţii", a spus Buda, care a votat cu Elana Udrea la Convenţia Naţională a PDL.

La rândul său, preşedintele PDL Covasna, Codruţ Opaiţ, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că decizia preşedintelui Traian Băsescu de a spune "adio" partidului este una personală.

"Consider că PDL nu a fost o piatră de moară pentru preşedinte, partidul a fost întotdeauna alături de el. Preşedintele nu este duşmanul nostru şi ne întristează că nu mai e lângă noi", a spus Opaiţ.

Liderul PDL Covasna şi-a exprimat speranţa că PDL nu se va scinda în urma rezultatului Convenţiei Naţionale.

"Este posibil să se producă plecări din partid, dar doar individuale. Şi din Covasna probabil au fost delegaţi care au votat cu Elena Udrea, dar asta nu înseamnă că acum vor părăsi partidul. Nu doresc scindarea partidului, eu cred că lucrurile se vor calma", a spus Opaiţ.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat sâmbătă seară, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi" îl face să spună acum "definitiv şi pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".

"Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL", a declarat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici