Budăi, despre reforma sistemului de pensii: Draftul îndeplineşte condiţiile din PNRR

Concluziile finale vor fi trase în maximum două zile, iar draftul de proiect, care deja este pe final, vă asigur că îndeplineşte toate criteriile din PNRR, a spus luni în Parlament, la Ora Guvernului, ministrul Muncii despre reforma sistemului de pensii.

2173 afișări
Imaginea articolului Budăi, despre reforma sistemului de pensii: Draftul îndeplineşte condiţiile din PNRR

Ministrul Muncii Marius Budăi a prezentat luni, la Ora Guvernului, în Parlament, calendarul de implementare a reformei sistemului public de pensii.

Conform acestuia, Memorandumul cu tema Contractarea serviciilor de asistenţă tehnică pemntru implementarea reformei sistemului public de pensii şi unele măsuri pentru crearea unui cadru eficient în vederea îndeplinirii jaloanelor afacerente acestei reforme a fost adoptat de Guvern în 28 decembrie 2021.

„În cadrul acestui memorandum se face referire şi la jalonul 215 în înţelesul cuprinderilor celor şase categorii”, a spus ministrul.

Acesta a precizat că în ianuarie au fost demarate la nivel de Minister al Muncii discuţiile tehnice cu reprezentanţii Băncii Mondiale privind elaborarea proiectului, dar şi cu reprezentanţii interesaţi şi coeinteresaţi, reprezentanţii celor şase legi. El a spus că, pentru îndeplinirea în continuare a acestui jalon, a mai fost nevoie de încă un memorandum în Guvern, care conţinea în principal prevederi privind încheierea de protocoale de implementare a reformei sistemului de pensii.

Ulterior, în iulie, au fost derulate o serie de întâlniri tehnice cu experţii Băncii Mondiale pentru a putea identifica o modalitate de elaborare, iar în data de 13 septembrie a avut loc la sediul Ministerului Muncii reuniunea Comitetului de monitorizare a reformei sistemului public de pensii şi a reformei pensiilor şi indemnizaţiilor plătite în baza unor legi speciale.

„La reuniune au participat reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Muncii, Curţii de Conturi, Curţii Constituţionale, Camera Deputaţilor, Consiliul Fiscal, Avocatul Poporului, precum şi reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice, cu acelaşi scop de a continua în culegerea de date şi implementarea mai departe a acestei legislaţii. Toatre instituţiile interesate şi enumerate mai sus au trimis puncte de vedere Ministerului Muncii, iar în 21 septembrie 2022 a avut loc o întâlnitre tehnică între reprezentanţii Ministerului Muncii, Casa de Pensii, Banca Mondială , Ministerul Investiţiilor, şi serviciile CE”, a adăugat Marius Budăi.

Conform acestuia, în octormbrie, a avut loc o întâlnire între premierul Nicolae Ciucă, reprezentanţii Ministerului Muncii şi reprezentanţii Băncii Mondiale, iar în noiembrie o îântâlnire între Ministerul Muncii, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi reprezentanţi ai CE.

„Concluziile finale vor fi trase în maximum două zile, iar draftul de proiect care deja este pe final vă asigur că îndeplineşte toate criteriile din PNRR”, a mai spus Marius Budăi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici