Bugetul SRI, avizat în forma propusă de Guvern

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI a avizat, miercuri, bugetul instituţiei pentru anul 2010, în forma propusă de Guvern, cu patru voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".

139 afișări
Imaginea articolului Bugetul SRI, avizat în forma propusă de Guvern

Directorul SRI, George Maior (Imagine: Mediafax Foto)

La lucrările comisiei a participat şi directorul SRI, George Maior.

Maior a declarat că bugetul SRI s-a micşorat faţă de 2009 şi a menţionat că este unul satisfăcător în condiţiile stării de criză economică.

Vicepreşedintele Comisiei SRI Ion Stan a declarat, la finalul lucrărilor, că a fost avizat bugetul SRI pe 2010 fără amendamente, în forma propusă de Guvern, cu patru voturi "pentru" şi un vot "împotrivă" aparţinând senatorului PSD Daniel Savu.

"Pe parcursul a aproape două ore Comisia a analizat bugetul SRI pe 2010 şi a constatat că acest buget nu este unul exagerat, aşa cum am văzut că se prezintă de către unii analişi politici. Este un buget de subzistenţă, este un buget de criză. Serviciul a rămas pe aceeaşi execuţie bugetară ca în anul 2009 şi a încercat în această structură de buget să-şi rezolve partea de finanţare pentru ceea ce reprezintă misiunile serviciului în 2010", a spus Stan.

Bugetul prevăzut pentru 2010 al SRI este de 957.201.000 lei, faţă de execuţia preliminată pe 2009 de 958.726.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici