C.T.Popescu: Discursul lui Antonescu - din ce în ce mai politicianist, superficial, subţire

Jurnalistul C.T.Popescu, a susţinut, duminică, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de ProTv, că discursul liderului PNL, Crin Antonescu, a devenit din ce în ce mai politicianist, superficial şi subţire, el apreciind că liberalul concurează, astfel, tipul de discurs gălăgios, spectaculos.

129 afișări
Imaginea articolului C.T.Popescu: Discursul lui Antonescu - din ce în ce mai politicianist, superficial, subţire

C.T.Popescu: Discursul lui Antonescu - din ce în ce mai politicianist, superficial, subţire (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

C.T.Popescu a opinat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, deţine abilităţi oratorice remarcabile, fiind, în acest moment, cel mai bun orator politic din România, dar că încearcă să câştige cu aceste abilităţi şi nu să devină mai profund în discursul şi în acţiunea politică.

Cu toate acestea, editorialistul "Gândul" a apreciat că Antonescu are, în continuare, prima şansă la alegerile prezidenţiale din 2014, el susţinând chiar că liberalul "poate" câştiga competiţia pentru prima funcţie în stat în 2014.

"Acum, el (Crin Antonescu, n.r.) are, în continuare, prima şansă pentru Preşedinţie, însă, din păcate, ce văd este o superficializare, o subţiere a discursului lui Crin Antonescu, devine din ce în ce mai politicianist acest discurs. Nu coboară în a treia dimensiune, nu încearcă să devină mai adânc, mai miezos acest discurs. Dimpotrivă, încearcă să intre în competiţie cu tipul ăsta de discurs gălăgios, superficial, spectaculos, unde, cu abilităţile oratorice remarcabile - este cel mai bun orator politic din România Crin Antonescu la ora asta - cu aceste abilităţi politice încearcă să câştige şi nu încercând să devină mai profund în discursul său politic şi în acţiunea sa politică. Şi ăsta e un lucru îngrijorător, neplăcut, pentru că poate câştiga în 2014, însă, dacă îşi superficializează în continuare discursul şi atitudinea, dacă se politicianizează în continuare, în loc să încerce să devină mai profund, mai consistent, mai profesionist şi apropiat de problemele reale, chiar cu riscul pierderii de simpatie, atunci bine nu va fi pentru noi nici cu Crin Antonescu preşedinte", a spus C.T. Popescu la emisiunea "După 20 de ani".

El a mai susţinut că Antonescu a fost, de altfel, şi câştigătorul real al alegerilor prezidenţiale din 2009, în condiţiile în care performanţa sa, raportată la partidul care l-a susţinut şi la persoana sa, a depăşit prestaţiile contracandidaţilor săi, Traian Băsescu şi Mircea Geoană.

"Cel care a câştigat, în mod real, dacă vă uitaţi la cifrele, la statisticile acelor alegeri, a fost Crin Antonescu, a cărui performanţă raportată proporţional la partid şi la persoana lui era net superioară celorlalţi doi, în mod evident. Gândiţi-vă că în turul doi a reuşit o performanţă, tehnic vorbind, politică remarcabilă, aducând 60% din votanţii liberali, cu mâna la nas, să-l voteze pe Mircea Geoană. Asta e o performanţă. Pe lângă faptul că în primul tur s-a dus peste partidul lui, în mod apreciabil, cu voturi care nu au fost ale PNL niciodată, pe care le-a adus Antonescu. A reuşit şi această performanţă, în absenţă, în turul doi, determinându-i pe oamenii ăia să facă ceva împotriva voinţei lor, că nu mureau de simpatie pentru Mircea Geoană. Tehnic vorbind, performanţa principală din acele alegeri aparţine lui Crin Antonescu", a mai spus C.T.Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici