Camera Deputaţilor a vacantat locurile de deputaţi ale lui Marko Attila şi Gigi Neţoiu

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, în şedinţa de vot final, vacantarea locurilor de deputaţi ale lui Marko Attila şi Gigi Neţoiu.

72 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a vacantat locurile de deputaţi ale lui Marko Attila şi Gigi Neţoiu

Camera Deputaţilor a vacantat locurile de deputaţi ale lui Marko Attila şi Gigi Neţoiu (Imagine: Camera Deputaţilor)

Deputaţii au aprobat, miercuri, în plen, vacantarea locului de deputat al lui Marko Attila cu 268 de voturi "pentru", şase abţineri şi două voturi "împotrivă", iar pe cel al lui Gigi Neţoiu cu 291 de voturi "pentru".

Camera Deputaţilor a luat act, pe 15 aprilie, de încetarea mandatului de deputat al lui Marko Attila, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive, acesta trimiţându-şi demisia în original Legislativului.

Mandatul de deputat UDMR al lui Marko Attila a încetat din data de 1 aprilie şi, ca urmare, raportul Comisiei juridice de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a acestuia nu a mai fost discutat de plenul Camerei.

DNA a cerut, luna trecută, Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Marko Attila în dosarul ANRP în care a fost trimis în judecată alături de fostul şef al ANI, Horia Georgescu, şi deputatul PNL Theodor Nicolescu, fiind acuzaţi că ar fi aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Marko Attila nu se află în ţară şi şi-a trimis, iniţial, demisia în copie, Camera Deputaţilor neputând astfel să o ia în considerare, iar pe 14 aprilie a sosit la Biroul Permanent şi demisia în original.

Tot pe 15 aprilie, Camera Deputaţilor a luat act de încetarea mandatului de deputat al lui Gigi Neţoiu, care se află în închisoare din 2014.

Deputaţii nu au putut să ia act timp de un an de încetarea mandadului de deputat al lui Neţoiu, pe motiv că la Biroul Permanent al Camerei nu a ajuns decizia instanţei de condamnare definitivă a parlamentarului.

În 18 martie, ÎCCJ a comunicat Camerei Deputaţilor data la care a rămas definitivă hotârârea de condamnare a lui Neţoiu, dar nu şi motivul condamnării acestuia, iar Camera nu a putut atunci să-l scoată din cvorum pe Neţoiu.

Ulterior, ÎCCJ a făcut toate precizările necesare.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gigi Neţoiu, în martie 2014, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de fotbalişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici