Camera Deputaţilor: Comisie de anchetă privind fondurile de participare la expoziţii internaţionale

Deputaţii au adoptat luni cu 180 de voturi "pentru" propunerea privind înfiinţarea unei comisii de anchetă privind administrarea fondurilor destinate promovării exportului de produse româneşti la târguri şi expoziţii internaţionale.

153 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor: Comisie de anchetă privind fondurile de participare la expoziţii internaţionale

Camera Deputaţilor: Comisie de anchetă privind fondurile de participare la expoziţii internaţionale (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Deputaţi PSD şi ALDE din comisiile de politică economică şi pentru industrii au cerut demararea unei anchete parlamentare privind administrarea fondurilor destinate promovării exportului de produse româneşti la târguri şi expoziţii internaţionale. Aceştia au invocat numeroasele sesizări primite.

Corpul de control al premierului a fost trimis la Ministerul Economiei pentru a verifica demersurile făcute de instituţie pentru participarea României la târgul de produse alimentare SIAL de la Paris. Scandalul a izbucnit după ce Adrian Hădean, chef cunoscut în România, a postat un video pe Facebook în care a afirmat că România s-a făcut de râs la cea mai mare expoziţie alimentară din lume din cauza Ministerului Economiei, care nu a mai facilitat banii necesari micilor producători pentru expunerea produselor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici