Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, despre acuzaţiile privind lipsa cvorumului: Eu am anunţat rezultatul dat de secretari

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat luni pentru MEDIAFAX, în contextul acuzuţiilor privind adoptarea OUG 20 în lipsa cvorumului de şedinţă, că a comunicat rezultatul pe care i l-au transmis secretarii, afirmând că acest caz nu poate fi comparat cu cel din 2010.

1211 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, despre acuzaţiile privind lipsa cvorumului: Eu am anunţat rezultatul dat de secretari

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, despre acuzaţiile privind lipsa cvorumului: Eu am anunţat rezultatul dat de secretari (Imagine: Szavuj Attila/ Arhiva Mediafax Foto)

''Eu am avut nişte secretari de şedinţă care au numărat. În sală colegii se mişcă. Eu întotdeauna am luat de bază acel rezultat pe care mi-l anunţă secretarii. Ei (PNL-n.r.) pot să spună orice'', a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

Şedinţa de plen în care a fost adoptată OUG 20/2016 a fost condusă de Florin Iordache, care i-a avut ca secretari pe deputatul PSD Marcel Ciolacu şi pe reprezentantul comunităţii elene Dragoş Gabriel Zisopol.

Florin Iordache a afirmat că PNL trebuia să vină în sală.

''Trebuiau să vină în sală. Ei sunt disperaţi că acest proiect de lege care îndrepta nişte inechităţi a fost adoptat. Cu excepţia reprezentantului PNL toate grupurile parlamentare au votat acest proiect de lege. Să conteste. Nu am o problemă. Eu am anunţat pur şi simplu ce îmi spuneau colegii mei'', a subliniat el.

Cât priveşte asemănarea dintre şedinţa condusă de Florin Iordache şi cea condusă de Roberta Anastase, în anul 2010, social-democratul a susţinut că atunci era vorba de o eroare de proporţii mult mai mari.

''Atunci discutam despre 120 de oameni... Eu am deplină încredere în colegii mei care au numărat şi fără îndoială rezutatul'', a declarat Iordache, solicitat să comenteze asemănarea cu cazul şedinţei de plen condusă de Roberta Anastase şi posibilele reprecursiuni legale.

Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor în perioada 2008-2012 din partea PDL, a fost acuzată de PSD, în data de 15 septembrie 2010, în plenul Parlamentului, de fraudarea votului la Legea pensiilor (votul fiind ulterior reluat ca urmare a acuzaţiilor formulate de Opoziţia de atunci).

PSD a depus plângere penală împotriva Robertei Anastase pentru abuz în serviciu. În 2011, Parchetul Instanţei Supreme a decis neînceperea urmăririi penale faţă de preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase şi în cazul său şi al secretarului Camerei Sever Voinescu, privind votul pe Legea Pensiilor, pentru abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual, uz de fals şi fals în declaraţii, respectiv complicitate la infracţiunile amintite.

Adoptarea legii pentru aprobarea OUG 20 este contestată, în condiţiile în care deputatul PNL Mircea Toader şi independentul Remus Cernea au cerut apel nominal, iar majoritatea parlamentară a respins solicitarea, numărătoarea PNL susţinută de fotografii arătând 168 de aleşi prezenţi, nu 184.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici