Câmpanu (independenţi): Nu cerem revocarea lui Geoană, ci suspendarea pentru maximum 30 de zile

Liderul grupului independenţilor din Senat, Liviu Câmpanu, a declarat, miercuri, că nu se va demara o iniţiativă de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului, aşa cum anunţase PDL, ci suspendarea acestuia, pe maximum 30 de zile, ca sancţiune pentru abateri grave de la etică şi disciplină.

16 afișări
Imaginea articolului Câmpanu (independenţi): Nu cerem revocarea lui Geoană, ci suspendarea pentru maximum 30 de zile

Câmpanu (independenţi): Nu cerem revocarea lui Geoană, ci suspendarea pentru maximum 30 de zile

"Nu facem nicio cerere de revocare. O poate face doar partidul care l-a pus pe funcţie. Suspendarea este o sancţiune, se poate face pe maxim 30 de zile, din funcţia de preşedinte al Senatului, sancţiune ca urmare a încălcării prevederilor constituţionale sau abateri grave de etică şi disciplină parlamentară", a declarat Câmpanu.

El a menționat că această procedură de suspendare din funcţie a preşedintelui Senatului poate fi iniţiată de un grup parlamentar sau altul şi pentru aceasta este nevoie de semnăturile a o treime din numărul senatorilor, el arătând că nu ştie sigur dacă această prevedere este constituţională sau nu. În cazul în care această prevedere este declarată neconstituţională, intră în vigoare prevederea cu jumătate plus unu din numărul senatorilor, semnături necesare pentru inițierea acestui demers, a menţionat el.

Potrivit lui Câmpanu, decizia suspendării o ia Biroul Permanent, dar acesta nu poate fi condus de cel a cărui suspendare se propune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici