Candidaţii pentru BNR au aşteptat 2 ore la Cameră, în timp ce parlamentarii se certau

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi ceilalţi candidaţi pentru Consiliul de Administraţie al Băncii centrale au aşteptat, joi, două ore pe holurile Parlamentului pentru a fi validaţi de parlamentari prin vot, timp în care deputaţii şi senatorii s-au certat, în plen, pe tema moţiunii de cenzură.

24 afișări
Imaginea articolului Candidaţii pentru BNR au aşteptat 2 ore la Cameră, în timp ce parlamentarii se certau

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu (Imagine: Mediafax Foto)

După ce preşedintele de şedinţă Ioan Oltean (PDL) a suspendat şedinţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului fără să se ajungă la votul privind Consiliul de adminsitraţie al BNR, mai mulţi politicieni s-au înghesuit să-l salute, pe hol, pe Mugur Isărescu.

"Din păcate, va trebui să vă amânăm", i s-a adresat Teodor Meleşcanu guvernatorului.

"Noi avem tot interesul să crească puterea monedei", i-a spus acestuia şi Adrian Năstase (PSD), adăugând că nu s-a putut face nimic pentru discutarea în acest moment a cazului BNR doarece exista riscul de a fi atacat pe motive de cvorum.

Şi fostul prim ministru Călin Popescu Tăriceanu a venit să-i strângă mâna lui Mugur Isărescu, după care toţi candidaţii pentru posturile din BNR au fost invitaţi de Ioan Oltean (PDL), să aştepte într-o sală a Parlamentului.

Isărescu i-a ascultat atent pe toţi politicienii şi a refuzat să răspundă întrebărilor ziariştilor sau să facă comentarii în legătură cu ceea ce se întâmplă în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici