Candidatura la Preşedinţie a lui Vadim Tudor, înregistrată miercuri de BEC

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a cărui candidatură la Preşedinţie a fost validată miercuri de BEC, deţine, potrivit declaraţiei de avere depuse la BEC, o casă în Bucureşti şi un autoturism Dacia Logan achiziţionat în anul 2007 şi nu are în proprietate terenuri agricole sau intravilane.

38 afișări
Imaginea articolului Candidatura la Preşedinţie a lui Vadim Tudor, înregistrată miercuri de BEC

Candidatura la Preşedinţie a lui Vadim Tudor, înregistrată miercuri de BEC (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Biroul Electoral Central a aprobat, miercuri, înregistrarea candidaturii preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie. Acesta a depus la BEC liste cu 346.510 susţinători.

În declaraţia de avere depusă la BEC, liderul PRM menţionează că deţine o casă în Bucureşti, dobândită în anul 1996, cu o suprafaţă de aproape 178 metri pătraţi, având o valoare impozabilă de 300.320 de lei, precum şi un autoturism Dacia Logan achiziţionat în anul 2007.

Liderul PRM mai declară colecţia de autografe celebre şi obiecte aparţinând unor personalităţi istorice, cum ar fi A.I. Cuza, Mihail Kogălniceanu, achiziţionate în perioada 1977-2009, având, potrivit propriilor menţiuni, o valoare inestimabilă.

Vadim Tudor declară că a acordat în nume personal împrumuturi în valoare de 90.000 de lei Editurii "România Mare".

La capitolul venituri ale declarantului şi ale membrilor familiei realizate în anul fiscal încheiat, preşedintele PRM menţionează ca sursă de venituri Editura "România Mare" fără a preciza însă care a fost venitul anual încasat.

În declaraţia de interese din dosarul său de candidatură, Vadim Tudor precizează că este asociat, cu 20 de părţi sociale în valoare de 2.000 de lei, la Editura "România Mare" şi asociat, cu 19 părţi sociale în valoare de 190 de lei, la Editura "Speranţa". El adaugă că este preşedinte al Fundaţiei non-profit "România Mare" şi preşedinte al Partidului România Mare.

BEC a validat, până miercuri, cinci dintre candidaturile depuse pentru alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici