Cătălin Cherecheş, Olguţa Vasilescu şi Mircia Gutău câştigă noi mandate, potrivit numaratorii paralele

Cătălin Cherecheş a fost reales în funcţia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi, deşi se află în arest la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, judeţul Cluj, arată datele numărătorii paralele realizate de Coaliţia pentru Baia Mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6509 afișări
Imaginea articolului Cătălin Cherecheş, Olguţa Vasilescu şi Mircia Gutău câştigă noi mandate, potrivit numaratorii paralele

Cătălin Cherecheş, Olguţa Vasilescu şi Decebal Făgădău câştigă noi mandate, potrivit numaratorii paralele a partidelor

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Baia Mare au declarat duminică seara corespondentului MEDIAFAX că la Consiliul Local Baia Mare şi la Consiliul Judeţean Maramureş, Coaliţia pentru Baia Mare a obţinut peste 50%.

„Cătălin Cherecheş a obţinut un nou mandat de primar la Baia Mare. Potrivit numărătorii paralele efectuate de Coaliţia pentru Baia Mare, la nivelul municipiului, acesta a obţinut între 70 şi 75% din voturi, după numărarea a peste jumătate din voturi. De asemenea, la Consiliul Local Baia Mare şi la Consiliul Judeţean Maramureş, Coaliţia pentru Baia Mare a obţinut peste 50% din voturi. Vom vedea zilele următoare ce se va întâmpla cu Cătălin Cherecheş care se află în arest preventiv, dar a obţinut mandatul de primar”, au spus sursele citate.

Cătălin Cherecheş a postat, duminică seară, un mesaj pe o reţea de socializare în care a arătat că mulţumeşte locuitorilor din Baia Mare pe care îi iubeşte şi îi consideră marea sa familie.

„Voi sunteţi energia care îmi dă puterea să fac totul pentru Baia Mare. Îi invit, astăzi, pe toţi cei care au rătăcit, pe toţi care au au avut mintea sau sufletul umbrite de răutate izvorâtă din patimă politicianistă, întâi
la dialog şi apoi la muncă. Din luptă, ură şi dezbinare nu se poate construi nimic durabil şi serios. Sunt omul binelui, sunt omul toleranţei, sunt omul prieteniei, sunt alături de voi toţi, un om care iubeşte Baia Mare şi care îşi dedică viaţa pentru acest crez. Acum, prin votul vostru, prin încrederea care mă onorează, împreună cu voi, mă întorc mult mai puternic şi mai hotărât să muncesc pentru Baia Mare şi pentru Maramureş”
, a arătat Cherecheş.

Acesta le-a transmis locuitorilor municipiului Baia Mare că va fi mai mult decât un primar.

„Voi fi fratele vostru, copilul vostru, nepotul vostru, iar fiecare dintre voi se va simţi puţin primar. Renaştem, reconstruim doar împreună Baia Mare”, a menţionat Cherecheş.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată de Tribunalul Cluj în 27 aprilie pe o perioadă de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a menţinut această hotărâre. Tribunalul Maramureş a prelungit, în 24 mai, arestul preventiv al acestuia. Cherecheş se află la Penitenciarul Gherla, judeţul Cluj.

Olguţa Vasilescu a câştigat un nou mandat de primar al municipiului Craiova, cu peste 60% dintre voturile exprimate, conform unei numărători paralele efectuate de PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse din PSD Dolj au declarat, pentru MEDIAFAX, că s-a finalizat numărătoarea paralelă a voturilor în 25% dintre secţiile de votare din Craiova. Rezultatele parţiale arată că Lia Olguţa Vasilescu a obţinut, în
aceste secţii de vot, 62,65% dintre sufragii. Aceasta este urmată de Pavel Badea cu 12,75% dintre voturi.

Olguţa Vasilescu a declarat, încă de la închiderea procesului de votare, că se aşteaptă să obţină un procent mare de voturi.

„A fost prima oară când nu s-a dat un vot anti, împotriva cuiva, ci au dat un vot pro. Asta înseamnă că ceea ce am reuşit să facem în ultimii patru ani a fost pe placul lor. Eu îi asigur că voi munci cel puţin la fel cum am făcut până acum şi mă voi bate pentru Craiova indiferent care va fi guvernarea, pentru că este un oraş care trebuie să se dezvolte în continuare şi mizez foarte mult şi pe ceea ce se va întâmpla în toamnă, pentru că semnalul electoratului a fost unul foarte clar, un vot categoric pro PSD şi asta ne dă nouă şansa să dovedim că în toamnă vom avea iarăşi un guvern care se va uita către această parte a Olteniei, aşa cum s-a întâmplat şi cu guvernul Ponta. Ne îndreptăm către un scor istoric pentru Craiova şi pentru judeţul Dolj”, a afirmat Olguţa Vasilescu.

Aceleaşi surse din rândul social-democraţilor au declarat că PSD ar fi câştigat alegerile în peste 80 din cele 111 primării din judeţul Dolj.

Liberalii doljeni anunţă şi ei că au câştigat alegerile în 28 de localităţi din judeţ, conform primelor rezultate.

La alegerile locale din data de 5 iunie 2016 au votat 52,5% dintre doljenii cu drept de vot. În Craiova, procentul prezenţei la vot a fost de 38,6%.

Potrivit numărătorii paralele a partidelor, Mircia Gutău, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) a reuşit să câştige alegerile în Râmnicu Vâlcea, adjudecându-şi 45% din voturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce au fost numărate voturile din 70% din secţii, potrivit numărătorii paralele, Gutău are peste 1.500 de voturi în faţa candidatului PSD, deputatul Romeo Rădulescu. Mircia Gutău a mai fost primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, între anii 2004 – 2010, fiind condamnat definitiv în două dosare de corupţie.

În iulie 2006, după doi ani de când fusese ales primar, Mircia Gutău a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită, şi viceprimarul municipiului, Nicolae Dicu. Procurorii DNA au stabilit că, în perioada aprilie – iulie 2006, edilul Gutău i-a cerut unui denunţător, acţionar majoritar al unei societăţi comerciale, atât în mod direct, cât şi prin intermediul viceprimarului Dicu, suma totală de 50.000 de euro. În total, Dicu a primit suma de 25.000 de euro de la denunţător, în schimbul banilor urmând să-l ajute să obţină un certificat de urbanism.

„În urma unei înţelegeri anterioare între cei doi inculpaţi, o parte din suma de bani primită de la denunţător urma să fie remisă, prin intermediul inculpatului Dicu Nicolae, primarului Gutău Mircia, întrucât, în această calitate, acesta din urmă avea printre atribuţiile de serviciu şi emiterea unor acte de natura celui solicitat de către denunţător“, au reţinut anchetatorii.

Pe 27 ianuarie 2010, cei doi inculpaţi au fost condamnaţi definitiv la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. După ce a ajuns în penitenciar, Gutău şi-a pierdut mandatul de primar.

Cu un an înainte să fie condamnat definitiv, mai exact în februarie 2009, acelaşi Mircia Gutău a fost trimis în judecată în alt dosar de corupţie, alături de consilierul juridic Nicolae Mesea şi omul de afaceri Ion Georgescu. În acest dosar, primarul Gutău a fost acuzat că, în perioada mai-iunie 2005, împreună cu consilierul Mesea a iniţiat şi derulat o procedură de achiziţie publică având ca obiect „Dotări locuri de joacă pentru copii“, cu încălcarea normelor legale. Procurorii au stabilit că primăria condusă de Gutău a plătit pentru componentele a şase locuri de joacă suma de 852.636 de lei, în condiţiile în care acestea au fost cumpărate de la o firmă din Bulgaria la preţul de 321.622 de lei de INTER GRUP COM SRL Râmnicu Vâlcea. Acesta din urmă a revândut componentele SC DANCOMAR SRL, administrată de Ion Georgescu, care, la rândul lui, le-a revândut primăriei.

„Primăria Râmnicu Vâlcea avea posibilitatea ca, prin reprezentanţii legali, să lanseze invitaţii-oferte de achiziţie direct de la firma din Bulgaria, despre ale cărei produse şi preţuri Gutău Mircea se informase înainte de lansarea procedurii de achiziţie publică, când s-a deplasat personal în Bulgaria împreună cu Georgescu Ion, administratorul firmei care avea să fie ulterior declarată câştigătoare a contractului de achiziţie publică”, au mai precizat anchetatorii. În final, prin interpunerea celor două societăţi comerciale, prejudiciul cauzat Primăriei Râmnicu Vâlcea a fost de 545.568 de lei.

Ulterior, pe 12 iunie 2014, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat pe Gutău la doi ani şi şase luni de închisoare pentru abuz în serviciu, iar pe Georgescu tot la doi ani şi jumătate de închisoare, însă cu suspendare. Al treilea inculpat, consilierul Mesea, a decedat în timpul procesului, în ianuarie 2011.

Mircia Gutău a putut să se înscrie în cursa electorală din acest an la Primăria Râmnicu Vâlcea, în urma unei decizii a Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin, care i-a calculat pedepsele complementare şi a constatat că pedeapsa principală a expirat în 24 martie 2013, fapt care permite ca, din 25 martie 2015, Mirica Gutău să poată candida pentru o funcţie publică. Procurorii DNA nu a fost mulţumiţi de decizie şi au contestat-o la Tribunalul Mehedinţi, fără succes însă, deoarece magistraţii au considerat întemeiată hotărârea Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

Decebal Făgădău este noul primar al municipiului Constanţa pentru următorii patru ani, potrivit numărătorii paralele a Partidului Social-Democrat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decebal Făgădău a declarat, la scurt timp după miezul nopţii de duminică spre luni, la sediul de campanie al PSD Constanţa, că, potrivit rezultatului „aproape final” al numărătorii paralele, PSD a câştigat Primăria Constanţei la o diferenţă de peste 7.000 de voturi.

„Rezultatul din această seară ne mulţumeşte, dar, pe de altă parte, mă face să mă gândesc că în viitor va trebui să facem ceva mai bine. Nu numai noi, întreaga clasă politică constănţeană. Prezenţa scăzută la vot trebuie să fie considerată un vot de blam pentru actuala clasă politică constănţeană”, a spus Făgădău.

El a vorbit despre viitorul oraşului şi a precizat ca va lua seama la ONG-uri, sindicate şi patronatele, pentru o bună colaborare. „Legat de viitorul oraşului, ne aşteaptă un mandat în care eu îmi doresc ca în viitorul Consiliu Local să existe un singur partid, Partidul Constănţenilor. Vă asigur de un dialog permanent cu constănţenii. (…) Ne propunem să fim într-un dialog permanent cu toate structurile socio-profesionale, cu ONG-urile, cu sindicatele şi, în egală măsură, cu patronatele”, a mai declarat Decebal Făgădău, care a precizat că îşi doreşte ca săptămânal, însoţit „măcar” de un consilier, să viziteze un cartier constănţean.

În final el a promis că „cel de-al 55-lea primar al Constanţei va fi primarul tuturor”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici