Predoiu va prelua interimar conducerea organizaţiei PNL Bucureşti, candidatul la Primărie va fi anunţat vineri. Prim-vicepreşedintele PNL: Proiectul privind guvernarea rămâne în vigoare

Surse din PNL au declarat că prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a acceptat, luni, propunerea copreşedinţilor PNL de a prelua interimar conducerea organizaţiei PNL Bucureşti, în contextul accelerării procesului de unificare a PNL şi a reînnoirii partidului în vederea alegerilor din anul 2016.

408 afișări
Imaginea articolului Predoiu va prelua interimar conducerea organizaţiei PNL Bucureşti, candidatul la Primărie va fi anunţat vineri. Prim-vicepreşedintele PNL: Proiectul privind guvernarea rămâne în vigoare

Cătălin Predoiu va prelua interimar conducerea organizaţiei PNL Bucureşti (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Conducerea organizaţiei PNL Bucureşti este asigurată, în prezent, de liderii Anca Boagiu şi Teodor Atanasiu, iar în urma preluării funcţiei de către prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu conducerea filialei ar urma să devină monocefală.

Propunerea făcută lui Cătălin Predoiu de către copreşedinţii partidului de a prelua conducerea organizaţiei PNL Bucureşti, deocamdată interimar, ar urma să fie aprobată în cadrul Consiliului Naţional din data de 11 decembrie.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a avut, luni dimineaţă, o întâlnire la sediul din Modrogan cu Alina Gorghiu şi Vasile Blaga care l-au convins pe acesta să accepte să preia conducerea organizaţiei PNL Bucureşti.

Oferta pe care a primit-o Cătălin Predoiu, reprezentat al aripii PDL din nou PNL, vine în contextul în care liberalii au decis cu puţin timp în urmă ca funcţia de secretar general al PNL să se unească sub conducerea lui Ilie Bolojan, reprezentat al aripii PNL din noua formaţiune.

Anunţul a fost făcut de copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, la finalul şedinţei PNL. Vasile Blaga a precizat că în această săptămână, tot la CN al PNL, va fi anunţat şi candidatul formaţiunii la Primăria Capitalei, dar a adăugat că Predoiu rămâne propunerea PNL pentru postul de premier.

"Am decis ca Bucureştiul să aibă un singur preşedinte, am decis cu unanimitate că domnul Predoiu este propus şi sunt convins că va fi votat (la Consiliul Naţional-n.r). (...) Domnul Predoiu rămâne propunerea PNL pentru funcţia de premier", a declarat Blaga, la finalul discuţiilor din comisia de unificare.

Predoiu: Proiectul privind guvernarea rămâne în vigoare

"Am primit un mandat din partea comisiei de unificare de a prezenta Consiliului un plan de reformă şi de accelerare a fuziunii din cadrul organizaţiilor din Bucureşti. Este vorba despre un mandat care vizează strict conducerea organizaţiei din Bucureşti. Aşa cum a spus şi copreşedintele Blaga, celălalt proiect rămâne în vigoare (menţinerea sa drept candidat pentru funcţia de premier-n.r). Cred că trebuie să ne axăm pe ambele proiecte, în paralel cu pregătirea alegerilor locale, să continuăm eforturile pentru a pregăti guvernarea. Nu este vorba de a trece de la un proiect la altul, de a cumula o funcţie în plus. Este vorba despre a-mi aduce contribuţia alături de colegi la alegerile locale", a declarat prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu, a cărui nominalizare pentru şefia organizaţiei Bucureşti ar urma să fie validată vineri de Consiliul Naţional.

Predoiu a mai afirmat că planul de reformă pe care îl va prezenta Consiliului are ca piloni principiul celei mai bune candidaturi, unificarea organizaţiilor de sector, împlinirea fuziunii până la la nivelul şefului de organizaţie, până anul viitor, precum şi aplicarea criteriilor de integritate şi profesionalism „la sânge” în toate organizaţiile.

Gorghiu: PNL Bucureşti se reuneşte miercuri. Candidaţii, sub scorul partidului în unele sectoare

"Miercuri, au şedinţă cei de la Bucureşti pentru a discuta candidatura pentru Capitală pornind de la datele din sondajul de opinie", a precizat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Ea a mai spus că PNL nu are, în acest moment, candidaţi cu şanse de reuşită în toate sectoarele din Bucureşti, însă, lucrurile sunt în desfăşurare şi partidul va face din nou analize în februarie şi ori de câte ori va fi nevoie pentru a „a vedea ce îmbunătăţiri vor putea fi aduse” candidaturilor la alegerile locale.

"Sunt sectoare unde sunt candidaţi sub scorul politic şi acest lucru nu îmi face niciun fel de plăcere, dar şi eu şi Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu care va prelua această funcţie avem o misiune foarte clară, să găsim formula câştigătoare pentru fiecare sector", a spus liderul PNL.

Petrache şi Flutur, prim-vicepreşedinţi

În ceea ce priveşte unificarea funcţiei de secretar general, împărţită până acum de Gheorghe Flutur şi Marian Petrache, Alina Gorghiu a precizat că aceasta va fi preluată de primarul Oradea, Ilie Bolojan. Gorghiu a mai spus că deciziile au fost luate prin consens şi că nimeni, nici Gheorghe Flutur, nici Marian Petrache şi nici Teodor Atanasiu sau Anca Boagiu, care asigurau conducerea organizaţiei Bucureşti, nu a fost sancţionat.

Ilie Bolojan a declarat că nu se pune problema să demisioneze de la Primăria Oradea pentru a putea să se ocupe de partid, adăugând că nu se va muta în Bucureşti, ci va sta în Capitală, câteva zile pe săptămână.

"Până la sfârşitul acestui an voi activa într-o formă provizorie pentru că trebuie să fac ordine în raporturile dintre responsabilitatea mea de primar şi cea de secretar general. Probabil că o parte dintre responsabilităţi vor fi transferate (...), iar după data de 1 ianuarie, voi activa ca plin secretar general. Nu se pune problema unei demisii, voi rămâne în continuare primarul municipiului Oradea. Nu mă voi muta la Bucureşti. Voi sta în Bucureşti, dar nu toată săptămâna. Trebuie să fiu un secretar general eficient care să dea rezultate", a declarat Ilie Bolojan.

În ceea ce-i priveşte pe Marian Petrache şi Gheorghe Flutur, aceştia vor ocupa funcţiile de prim-vicepreşedinte în partid. "Nu inventăm funcţii, funcţiile sunt libere. Unul dintre colegii mei deţinea deja această funcţie, iar o funcţie de prim-vicepreşedinte a fost ocupată de primarul sectorului 1 şi acum este liberă (Andrei Chiliman-n.r). Votul a fost unanim", a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Ea a mai susţinut că deciziile care urmează să fie validate de Consiliul Naţional de vineri reprezintă un semnal că partidul a înţeles direcţia în care trebuie să meargă pentru a corespunde aşteptărilor electoratului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici