Misterul armelor. Oferă România arme Ucrainei? Oficialii de la Bucureşti şi Kiev păstrează ambiguitate/ "Armele, ca şi banii, necesită linişte. Nu spunem ce primim şi de unde primim"

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a discutat cu oficialii români, inclusiv cu premierul Nicolae Ciucă, despre necesitările Ucrainei în ceea ce priveşte tehnica militară: „Apreciez abordarea lor constructivă”.

1836 afișări
Imaginea articolului Misterul armelor. Oferă România arme Ucrainei? Oficialii de la Bucureşti şi Kiev păstrează ambiguitate/ "Armele, ca şi banii, necesită linişte. Nu spunem ce primim şi de unde primim"

FOTO Guvernul României

„Am distribuit aceeaşi listă cu toţi membrii NATO şi membrii UE. Am spus că dacă fiecare ţară decide să ne ofere cel puţin un bun articol de pe listă, o să obţinem ceea ce ne dorim. Şi România cunoaşte această listă. Da, am ridicat această chestiune şi în faţa domnului prim ministru şi cu ministrul apărării şi cu Bogdan (Aurescu - n.r.) şi apreciez abordarea lor constructivă în acest sens. Dar lăsăm la decizia ţărilor să hotărască ce să facă. În anumite cazuri vedem că ţările pot furniza anumite arme, dar nu o fac pentru că nu vor să aibă o relaţie proastă cu Rusia. (...) Acesta nu e cazul României. Ce nu acceptăm este ipocrizia. Nu este cazul României. România a fost foarte sinceră, prietenoasă şi deschisă”, a declarat Dmytro Kuleba, într-o conferinţă comună cu Bogdan Aurescu.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, menţionează că „lucrurile sunt într-o evoluţie permanentă şi nu cred că este bine să vorbim foarte mult public despre aceste lucruri”.

Un alt jurnalist a insistat şi a întrebat din nou dacă guvernul român a decis să ofere armament Ucrainei, dar Aurescu a refuzat să ofere un alt răspuns.

„Armele, ca şi banii, necesită linişte. Nu spunem ce primim şi de unde primim decât dacă e un anunţ public. Repet, politica României începând cu 24 februarie este una inteligentă”, a conchis Kuleba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici