Ce modele de politicieni le-a dat preşedintele Băsescu tinerilor din PDL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Şcoala de vară a OTPDL, că îi recomandă pe Ronald Reagan şi pe Margaret Thatcher ca modele pentru tinerii democrat-liberali.

315 afișări
Imaginea articolului Ce modele de politicieni le-a dat preşedintele Băsescu tinerilor din PDL

Margaret Thatcher (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful statului a fost întrebat ce model de politician recomandă pentru tinerii din PDL.

"Un politician care nu este român, dar... Ronald Reagan poate fi un model de politician pentru oricine şi să ştiţi că nu a fost un om făcut să facă politică şi ştiţi foarte bine istoria. A fost însă un om cu viziune, un om care a văzut America pe un anume drum şi relansarea puterii şi prosperitaţii Americii s-a făcut odată cu Ronald Reagan. Este un model, un om cu un mod de adresare simplu, direct şi extrem de concret. Este adevărat, şi cu puterea de a face prin natura funcţiei preşedintelui Statelor Unite, dar este un model de politician care şi-a schimbat ţara, a relansat-o, a făcut-o o mare putere economică şi militară prin acest proces de relansare", a răspuns Traian Băsescu.

De asemenea, şeful statului a oferit şi un model de politician-femeie - Margaret Thatcher.

"Găsiţi-vă o Margaret Thatcher şi aveţi lider!", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici