Ce spune Ponta despre o nouă suspendare a lui Băsescu: De ce să întrerupem cearta din PDL?

Liderul PSD, premierul Victor Ponta nu consideră că acţiunile preşedintelui Traian Băsescu legate de Convenţia PDL trebuie să genereze o nouă suspendare a acestuia, adăugând că ar fi păcat ca membrii PDL să fie întrerupţi din cearta privind voturile exprimate pentru conducerea partidului.

1463 afișări
Imaginea articolului Ce spune Ponta despre o nouă suspendare a lui Băsescu: De ce să întrerupem cearta din PDL?

Ce spune Ponta despre o nouă suspendare a lui Băsescu: De ce să întrerupem cearta din PDL? (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat la RTV dacă apreciază că ieşirea "exotică" a preşedintelui Băsescu, de sâmbătă seara, ar putea fi motiv pentru o nouă suspendare a acestuia, premierul a răspuns negativ.

"Nu. Radu Stroe e un tip extraordinar, care spune ce gândeşte, e un tip pasional. Eu sunt un tip mai pragmatic de felul meu. De ce să ne băgăm acum la treburile PDL ? Nu-i păcat să-i întrerupem, nu-i bine să-i lăsăm în continuare, încă o săptămână, două, trei, să se certe, să-şi arate cum şi-au furat voturile, să-l cheme pe domnul Daniel Morar să facă o anchetă, să meargă la Curtea Constituţională ?", a spus Ponta.

Anterior, într-o intervenţie la Antena 3 privind o eventuală suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, premierul a evitat să se exprime tranşant pentru sau împotriva acestui demers.

"Radu (Stroe, n.r.) e un tip admirabil, el spune întotdeauna ce gândeşte. Crin Antonescu şi cu mine avem obligaţia, când luăm decizii, să gândim foarte bine, să punem în balanţă tot ceea ce înseamnă... pentru că până la urmă deciziile cad pe umerii celor doi co-preşedinţi şi când vom avea o decizie într-un fel sau altul (...) Cred că trebuie să ne gândim foarte bine şi să nu ne grăbim în a lua o decizie", a susţinut Ponta, după ce a fost întrebat cum vede o eventuală procedură de suspendare.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, susţine că este inadmisibil ce a făcut preşedintele Traian Băsescu sâmbătă, legat de Convenţia PDL, el adăugând: "Trebuie să ne gândim din nou la suspendare".

Liderul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, duminică, pentru "Gândul", că "la cum arată lucrurile, se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui" Băsescu, el precizând că şeful statului a încălcat Constituţia prin mesajul publicat după Convenţia PDL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Realitatea TV, că el sau PNL nu au iniţiat, nu iniţiează şi nu solicită declanşarea unei proceduri de suspendare a şefului statului, menţionând însă că reacţiile lui Radu Stroe şi Viorel Hrebenciuc în legătură cu Traian Băsescu sunt "sănătoase".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici