Chifu: Iurie Leancă a pierdut ocazia să tacă, dacă nu înţelege ce se întâmplă la Bucureşti

Consilierul prezidenţial Iulian Chifu a comentat, sâmbătă, afirmaţiile premierului moldovean privind unirea cu Republica Moldova, care ar crea probleme cruciale ţării sale, el arătând că Iurie Leancă a pierdut ocazia să tacă, dacă nu înţelege ce se întâmplă la Bucureşti.

1574 afișări
Imaginea articolului Chifu: Iurie Leancă a pierdut ocazia să tacă, dacă nu înţelege ce se întâmplă la Bucureşti

Chifu: Iurie Leancă a pierdut ocazia să tacă, dacă nu înţelege ce se întâmplă la Bucureşti

"Domnul prim ministru al Republicii Moldova Iurie Leancă îşi prefaţează vizita la Bucureşti cu amestecul in politica dâmboviţeană. Păcat. Era diplomat, părea să aibă viitor, şi nu se remarcase încă spunând cine-i bun şi cine-i rău la Bucureşti", a comentat consilierul prezidenţial Iulian Chifu, pe Facebook, declaraţia lui Iurie Leanca.

Potrivit lui Chifu, "ajutat de către toate instituţiile statului român , actualul prim ministru a pierdut ocazia să tacă, dacă nu înţelege cu adevărat ce se întâmplă la Bucureşti şi în regiune".

"Păcat! O abţinere ar fi fost mai potrivită, mai ales la o lună după un eveniment la care se referă. Gestul, chiar dacă îi este util în campania sa electorală, poate lesne fi interpretat drept lipsă de character", a mai spus Iulian Chifu.

"Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu despre unire creează probleme cruciale Republicii Moldova", a declarat premierul moldovean Iurie Leancă, într-o emisiune a postului de televiziune Naţional 4, relatează site-ul Unimedia.md.

Premierul Iurie Leancă a precizat că Republica Moldova are nevoie de altceva.

"Declaraţia domnului Băsescu nu ne ajută, ci ne creează doar probleme cruciale. Salut declaraţia premierului Ponta. Nu aş vrea să fac divizări, separări. Noi avem nevoie de altceva. Avem nevoie de o ţară vecină, România. Să aibă o voce credibilă în cadrul Uniunii Europene, să poate să ne ajute în realizarea acestui obiectiv, acestui parcurs european. Parcursul european nu înseamnă pierderea suveranităţii, sub nicio formă a statului Republica Moldova, ci doar faptul că urmează să fim un stat funcţional. Urmează să ancorăm Republica Moldova într-un spaţiu al prosperităţii, al stabilităţii, cu un sistem funcţional, fără frontiere, cu reglementări comune. Acesta este scopul cel mai importat al Guvernului de la Chişinău", a afirmat premierul Iurie Leancă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la 27 noiembrie, înaintea summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, că "următorul proiect de ţară pentru România este unirea cu R. Moldova".

Ulterior, premierul Victor Ponta a afirmat că "declaraţia le dă apă la moară comuniştilor moldoveni". Declaraţia a fost criticată şi în presa rusă.

De asemenea, ambasadorul Germaniei la Chişinău, Matthias Meyer, a afirmat că discuţiile despre unirea acestor două state sunt ca o "furtună într-un pahar cu apă". Ambasadorul a declarat că Germania vede Republica Moldova ca stat aparte. Totodată, diplomatul german a subliniat faptul că discuţia despre unire nu ar trebui să existe în aceste momente

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici