Chiliman: Oprescu a abandonat propunerile şi ideile cu care a fost ales şi s-a aşezat în trena PDL

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, a declarat, vineri, că pimarul general Sorin Oprescu a abandonat programul cu care a câştigat alegerile, respectiv descentralizarea, acuzându-l că "s-a aşezat în trena PDL".

16 afișări
Imaginea articolului Chiliman: Oprescu a abandonat propunerile şi ideile cu care a fost ales şi s-a aşezat în trena PDL

Chiliman: Oprescu a abandonat propunerile şi ideile cu care a fost ales şi s-a aşezat în trena PDL (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Chiliman a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, despre intenţia primarului general ca salubrizarea oraşului să fie făcută nu pe fiecare sector în parte, ci în funcţie de patru zone.

"Domnul Oprescu a avut un program cu care a câştigat aceste alegeri, acum doi ani, în care a susţinut descentralizarea Bucureştiului, a atribuţiilor şi aşa mai departe. La ora actuală, s-a aşezat în trena PDL şi, din păcate, a abandonat propunerile şi ideile cu care a fost ales atunci", a declarat Andrei Chiliman.

El i-a solicitat lui Oprescu "să se întoarcă la ceea ce a propus atunci, să-şi aducă aminte ce a spus atunci, pentru că, altminteri, evident, înseamnă că i-a minţit pe bucureşteni spunând ceva şi făcând astăzi altceva".

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că la capitolul salubrizare, municipiul Bucureşti urmează să fie împărţit în patru zone, de la nord la sud şi de la est la vest, licitaţia urmând să fie organizată în septembrie.

La prezentarea bilanţului de doi ani de mandat, primarul Sorin Oprescu a susţinut că urmăreşte ca salubrizarea oraşului să fie făcută nu pe fiecare sector în parte, ci în funcţie de patru zone, după ce Capitala va fi împărţită de la nord la sud şi de la est la vest.

"Urmează să organizăm licitaţia pentru operatorii de salubrizare în septembrie, după ce va fi emisă şi hotărârea Guvernului privind bugetul general consolidat care aduce bani la Primăria Capitalei", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, împărţirea în patru zone a Capitalei aduce "o echitate în arealele de curăţenie".

Totodată, primarul general a mai spus că după ce va fi organizată licitaţia pentru salubrizare, cel mai probabil, în Bucureşti, vor activa patru firme de salubrizare, câte una pentru fiecare zonă şi un operator de deszăpezire pentru toată Capitala.

În prezent, serviciile de salubrizare sunt asigurate în Sectorul 1 de firma Romprest, în Sectorul 2 de Supercom, în Sectorul 3 de Rosal, în Sectorul 4 de REBU şi în Sectorul 6 de societatea Urban.

Sorin Oprescu declara, în 16 februarie, după întâlnirea cu premierul Emil Boc, că una din problemele abordate a avut în vedere "găsirea suportului legal" pentru susţinerea licitaţiei de salubrizare a Capitalei, care, începând din acest an, va fi organizată de municipalitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici