Ciceu: Excluderea mea din PNL era previzibilă, nu o voi contesta

Consilierul judeţean Zamfir Ciceu a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că excluderea sa din partid era previzibilă, precizând că o putea evita dacă accepta un compromis şi adăugând că nu se va mai întoarce în PNL atâta vreme cât filiala va fi condusă de Radu Ştef şi Ion Hoban.

30 afișări
Imaginea articolului Ciceu: Excluderea mea din PNL era previzibilă, nu o voi contesta

Ciceu: Excluderea mea din PNL era previzibilă, nu o voi contesta (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă i s-a părut o decizie corectă excluderea sa din partid, Zamfir Ciceu a afirmat că ştia că se va ajunge la această decizie, precizând că putea evita excluderea dacă accepta varianta impusă de conducere.

"Era previzibil. Ştiam că se va ajunge aici, deci nu a fost niciun fel de surpriză. Surpriza era dacă nu ne excludeau. Puteam evita excluderea dacă acceptam o anumită variantă propusă, dar nu am vrut. Am preferat să pierd alături de aceşti băieţi, decât să câştigăm cu ei", a susţinut Ciceu.

Întrebat dacă are de gând să conteste acest vot, consilierul a infirmat acest lucru.

În privinţa posibilităţii de a se întoarce în PNL după un an, aşa cum prevede Statutul, Zamfir Ciceu a precizat că "atâta vreme cât Ion Hoban şi Radu Ştef vor fi membrii ai PNL, organizaţia de Maramureş" el nu va mai fi membru al formaţiunii liberale în acea filială.

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei DP, că deputatul Cătălin Cherecheş şi consilierul judeţean Zamfir Ciceu au fost excluşi cu majoritate de voturi pentru actele de indisciplină de la Baia Mare.

"A fost o propunere a coducerii filialei PNL Maramureş care a fost luată în considerare de BPC şi transmisă DP în ideea de a fi excluşi pentru actele de indisciplină raportat la hotărârile Biroului Politic Teritorial, la protocoalele din teritoriu şi la comportamentul propriu zis în organizaţie", a spus Stroe.

Motivul excluderii are la bază acţiunile politice ale lui Cherecheş şi Ciceu care au generat ruperea protocolului PNL-PSD la nivel local prin demiterea viceprimarului Mircea Dolha, la mijlocul lunii iulie. Cătălin Cherecheş a intrat în Parlament pe listele PSD, de unde a demisionat în februarie 2010, înscriindu-se în PNL în luna martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici