Cherecheş şi Ciceu, excluşi din PNL

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei DP, că deputatul Cătălin Cherecheş şi consilierul judeţean Zamfir Ciceu au fost excluşi cu majoritate de voturi pentru actele de indisciplină de la Baia Mare.

64 afișări
Imaginea articolului Cherecheş şi Ciceu, excluşi din PNL

Cherecheş şi Ciceu, excluşi din PNL (Imagine: Mediafax Foto)

"A fost o propunere a conducerii filialei PNL Maramureş care a fost luată în considerare de BPC şi transmisă DP în ideea de a fi excluşi pentru actele de indisciplină raportat la hotărârile Biroului Politic Teritorial, la protocoalele din teritoriu şi la comportamentul propriu zis în organizaţie", a spus Stroe.

Potrivit lui Stroe, pentru excluderea lui Cherecheş au votat 75 de liberali, 28 pronunţându-se împotrivă, iar pentru cazul Ciceu au votat favorabil tot 75 de liberali şi doar 26 împotrivă.

"Sigur că există un regret în excluderea celor doi, e vorba de un consilier judeţean care îndeplinea rolul de viceprimar, dar suspendat potrivit hotărârii Tribunalului Baia-Mare.

Trag nădejde că această lecţie va face ca, într-un timp scurt, şi de un an de zile, potrivit Statutului să poată reveni dacă vor fi înţeles care au fost erorile", a ţinut să spună Stroe.

El a mai spus că cei doi liberali şi-au recunoscut implicit vina şi au cerut clemenţă de la DP.

"Aici au avut un comportament civilizat, implicit au recunoscut că au greşit şi au cerut clemenţă DP. Tot implicit s-a spus că probabil s-a greşit şi aşa e în viaţă, uneori greşeşti", a spus secretarul general al PNL.

El a mai spus că, în Delegaţia Permanentă, liberalii au bătut în cuie programul grupurilor parlamentare, am lansat programul economic cu termen de 10 zile pentru dezbatere în organizaţiile teritoriale.

Motivul excluderii are la bază acţiunile politice ale lui Cherecheş şi Ciceu care au generat ruperea protocolului PNL-PSD la nivel local prin demiterea viceprimarului Mircea Dolha, la mijlocul lunii iulie. Cătălin Cherecheş a intrat în Parlament pe listele PSD, de unde a demisionat în februarie 2010, înscriindu-se în PNL în luna martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici