Cinci rânduri de alegeri în doi ani. Preşedintele Bulgariei a dizolvat parlamentul şi cheamă oamenii din nou la vot

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a dizolvat joi parlamentul naţional şi a convocat alegeri anticipate pentru 2 aprilie, a anunţat joi serviciul de presă al preşedinţiei.

408 afișări
Imaginea articolului Cinci rânduri de alegeri în doi ani. Preşedintele Bulgariei a dizolvat parlamentul şi cheamă oamenii din nou la vot

Cinci rânduri de alegeri în doi ani. Preşedintele Bulgariei a dizolvat parlamentul şi cheamă oamenii din nou la vot

Va fi pentru a cincea oară în doi ani când bulgarii sunt chemaţi la urne.

Radev a semnat, de asemenea, crearea unui nou guvern interimar, care va fi condus de actualul prim-ministru interimar, Galab Donev, potrivit POLITICO.

Fost ministru al muncii, Donev a fost numit prim-ministru interimar în august anul trecut, după ce un vot de neîncredere a dus la prăbuşirea guvernului anterior.

În octombrie anul trecut au fost organizate alegeri anticipate, dar diferitele forţe politice din parlament nu au reuşit atunci să formeze o coaliţie majoritară.

Criza politică actuală ameninţă planurile ţării de a adera la zona euro până la 1 ianuarie 2024, deoarece guvernul interimar nu va putea adopta modificările legislative necesare pentru a îndeplini criteriile înainte de formarea unui nou parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici