Ciolacu, despre Schengen: Comisia Europeană a confirmat că ţara noastră şi-a făcut temele

Comisia Europeană a confirmat că ţara noastră şi-a făcut temele şi îndeplineşte toate condiţiile pentru aderarea la Schengen, susţine Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, după anunţul CE potrivit căruia România, Bulgaria şi Croaţia îndeplinesc condiţiile pentru a intra în spaţiul Schengen.

187 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre Schengen: Comisia Europeană a confirmat că ţara noastră şi-a făcut temele

„România este cu un pas mai aproape de Schengen! Comisia Europeană a confirmat astăzi că ţara noastră şi-a făcut temele şi îndeplineşte toate condiţiile pentru aderarea la Schengen. Este o schimbare de paradigmă. Pentru prima dată, s-a auzit peste hotare mai mult vocea celor care susţin România, decât a celor care o denigrează în permanenţă făcând nişte jocuri politice foarte mici.

Toţi responsabilii din statul român au înţeles importanţa momentului şi au acţionat pe o singură voce. Am şi o bucurie personală pentru că, în plan politic, am reuşit ca-în Parlamentul European, grupul social-democraţilor europeni să fie singurul care a votat în unanimitate pentru aderarea României la spaţiul Schengen”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Acesta invită şi reprezentanţii celorlalte partide să-şi convingă colegii din familia politică să voteze pentru aderarea României.

„Sunt convins că familia noastră politică europeană va fi alături de noi până la capăt. Invit şi reprezentanţii altor partide politice să lase trăncăneala şi să facă măcar în al 12-lea ceas ceva pentru ţara lor. De exemplu, să îşi convingă colegii din familia politică din care fac parte să voteze pentru aderarea României la Schengen”, a adăugat Ciolacu.

Comisia Europeană consideră că România, Bulgaria şi Croaţia îndeplinesc condiţiile pentru a intra în spaţiul Schengen, a declarat miercuri comisarul Ylva Johansson.

Comisia solicită Consiliului să ia pe 8 decembrie decizia necesară pentru a permite participarea României, Bulgariei şi Croaţiei la spaţiul Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici