Ciolacu susţine că Tudorache are în faţă 200 de voturi la Sectorul 1: "S-a depus plângere la BEC. Să fie renumărate voturile"

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni seara că PSD a depus o plângere la BEC prin care solicită renumărarea voturilor la alegerile de la sectorul 1 din Capitală.

1902 afișări
Imaginea articolului Ciolacu susţine că Tudorache are în faţă 200 de voturi la Sectorul 1: "S-a depus plângere la BEC. Să fie renumărate voturile"

Ciolacu, despre situaţia de la sectorul 1: "S-a depus plângere la BEC. Să fie renumărate voturile"

„Avem o numărătoare paralelă. Fiecare reprezentant al unui partid în secţia de vot pleacă acasă cu o copie după procesul verbal. Fiecare partid are un soft, care e simplu, şi se adună voturile. Numărătoarea paralelă ne dă că domnul Dan Tudorache a câştigat alegerile cu 200 şi ceva de voturi şi atunci aveam aceste întrebări: e posibil să fi fost introduse eronat în softul BEC-ului anumite buletine de vot, anumite procese verbale. Avem acest drept să vedem aceste lucruri”, a declarat Marcel Ciolacu, la RTV.

Acesta a anunţat că partidul a depus plângere la BEC.

„S-a depus plângere la BEC ca să fie iarăşi numărate toate voturile”, a precizat Ciolacu.

Acesta crede că procedura trebuie soluţionată în 24-48 de ore.

Candidatul USR PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, l-a ironizat luni pe actualul primar, Dan Tudorache, după ce acesta a spus că a câştigat un nou mandat: „PSD este istorie în Sectorul 1 şi nu-i vine a crede”. „Breaking news! După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi faţă de Clotilde Armand. Aşteptăm rezultatele oficiale de la BEC!”, a scris pe Facebook Dan Tudorache.

Clotilde Armand a chemat şi poliţia la Biroul Electoral. Ea a acuzat o tentativă de fraudă electorală.

„Iată ce avem în sediul Direcţiei de Salubrizare şi Investiţii situat în Complexul din piaţa Mureş, un etaj deasupra Biroului Electoral de Sector. Procese verbale necompletate! Aşa pregăteau frauda. Şi-a făcut apariţia pe aici şi directorul ADP S1 şi nu ştiu ce caută el la BES. O să ne lămurească Poliţia”, a scris pe Facebook Clotilde Armand.

Mai multe persoane au fost duse la poliţie.

„În jurul orei 15:45, Secţia 4 Poliţie a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut ieşind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al sectorului 1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. Persoanele în cauză au fost identificate şi sunt conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept”, a precizat Poliţia Capitalei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici