Ciolacu, despre voturile de susţinere din partea ProRomânia: Mihai Tudose trebuie să-mi mulţumească pentru multe şi eu lui

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că le mulţumeşte deputaţilor ALDE pentru susţinerea coaliţiei. Întrebat dacă le va mulţumi celor de la ProRomânia pentru susţinerea prin vot, Ciolacu a spus că "Mihai Tudose trebuie să-mi mulţumească pentru multe şi eu lui".

4409 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre voturile de susţinere din partea ProRomânia: Mihai Tudose trebuie să-mi mulţumească pentru multe şi eu lui

Ciolacu, despre voturile de susţinere din partea ProRomânia: Mihai Tudose trebuie să-mi mulţumească pentru multe şi eu lui

„Nu s-au negociat voturile de la ALDE. PSD şi cu ALDE sunt în coaliţie. Îmi cer scuze, am făcut o greşeală în discursul din Camera Deputaţilor unde am uitat să le mulţumesc în mod special celor de la ALDE. Voi avea o relaţie corectă cu toate grupurile parlamentare", a declarat noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, după votul de susţinere din Parlament.

El a declarat că susţinerea din partea ALDE nu are "absolut nicio legătură" cu cererea de urmărire penală a preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Ciolacu a afirmat că îi este recunoscător deputatului ProRomânia Mihai Tudose şi că i-a mulţumit deja pentru votul de susţinere.

„Mihai Tudose trebuie să-mi mulţumească pentru multe şi eu lui. Am făcut-o deja. Rostul meu este să am o relaţie cu toate grupurile parlamentare", a afirmat Marcel Ciolacu.

Despre întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă dinaintea votului pentru noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a declarat că "asta înseamnă politică". "Asta înseamnă negociere, dialog".

În ceea ce priveşte deschiderea arătată de noua conducerea PSD pentru foştii membri, deputatul social-democrat de Buzău a afirmat că: "Logo-ul oraşului Municipiului Buzău este «Buzău un oraş deschis» , aşa o văd şi declaraţia doamnei primar general şi a doamnei prim ministru".

Acesta a spus că va avea o abordare diferită faţă de fostul preşedinte al Camerei, Liviu Dragnea.

"Eu voi avea o altfel de abordare. Dânsul (Liviu Dragnea-n.red.) era şi preşedintele partidului. Eu am scăpat de acest lucru şi nu-mi doresc acest lucru. Abordarea mea va fi foarte clară. Nu sunt şeful deputaţilor. Am un singur rol în perioada următoarea, de a intra în normalitate. Înseamnă respectarea cutumelor parlamentare, toate înţelegerile de către liderii de grup să fie de toată lumea semnate, de exemplu componenţa Biroului Permanent, comisiile. O să mă aplec mult mai mult pe organizarea şi gestionarea problemelor, în primul rând politice, din Camera Deputaţilor", a susţinut Ciolacu.

În acelaşi timp, deputatul a spus că nu-l va critica niciodată pe fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea.

"Eu ieri în CEx am spus că niciodată eu nu o să vorbesc absolut nimic rău despre fostul preşedinte al PSD. Nu că aş fi de acord cu metodele....nu am să fac absolut niciodată acest lucru. Vorbesc despre normalitatea de după toate faptele ce s-au întâmplat luni. Luni nu aveam preşedinte al Camerei", a declarat Marcel Ciolacu.

Întebat de presă dacă jurnaliştii pot merge cu acesta în biroul preşedintelui Camerei, Ciolacu a declarat că va avea o întâlnire cu "un prieten drag".

"Am avut deja (o întâlnire-n.red.) cu colegii de la Biroul Permanent, cu Olguţa, cu Carmen şi acum am un prieten drag în birou. O să ieşim împreună", a spus Ciolacu.

"Mâine mă întâlnesc cu membrii BP ai PSD la 09.30 ca să ne organizăm modelul. După îmi permit să o vizitez şi pe doamna prim-ministru şi o să fac şi cu dânsa o procedură de lucru în relaţia Camera Deputaţilor şi Guvern. O să am o discuţie cu presa ca să facem un mod de lucru ca să fie cât mai relaxată", a mai declarat acesta.

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor este Marcel Ciolacu, după votul de miercuri, acesta urmând să îl înlocuiască pe Liviu Dragnea, după ce Dragnea a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Marcel Ciolacu a obţinut 172 de voturi, în timp ce Raluca Turcan, susţinută de PNL, USR şi PMP, a primit 100 de voturi.

Reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat de 20 de deputaţi.

Totodată, 11 voturi au fost anulate.

Camera Deputaţilor a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Pentru şefia Camerei Deputaţilor au candidat Marcel Ciolacu (PSD), Raluca Turcan, susţinută de PNL, PMP şi USR, iar din partea UDMR Kelemen Hunor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici