Cioloş, despre guvernul generalului Ciucă: Un semnal deloc bun, o capitulare a politicului

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, spune că semnalul dat prin desemnarea lui Nicolae Ciucă în fruntea guvernului nu este unul bun, ci o capitulare a politicului. „Vine cu acest sentiment că trebuie să vină Armata să ne scoată”.

8532 afișări
Imaginea articolului Cioloş, despre guvernul generalului Ciucă: Un semnal deloc bun, o capitulare a politicului

Sursa foto: Mediafaxfoto

Dacian Cioloş a declarat, joi, în conferinţă de presă că s-ar putea forma rapid un guvern PNL – USR – UDMR însă, „decizia e la PNL” şi PNL va trebui să şi-o asume.

„Dacă USR nu este la guvernare, evident e în opoziţie. Ştim că există intenţia de a forma un guvern minoritar. (…) Pare să existe deja o înţelegere între PNL şi PSD cu care se simt confortabil şi unii şi alţii. (…) Vom veni chiar noi cu măsuri legislative care să pună în aplicare PNRR. România are în continuare nevoie de reforme. Vorbim de un guvern minoritar pentru a cărui instalare nu am fost solicitaţi”, a declarat Dacian Cioloş.

Întrebat cum vede numirea unui militar în fruntea guvernului, Dacian Cioloş a spus că semnaul „nu e deloc bun”.

„Nu e un semnal deloc bun din punctul meu de vedere. Noi am mai avut decizia de a militariza campania de vaccinare, care a fost şi este condusă de un ofiţer de armată şi am văzut rezulttul. Practic campania de vaccinare a fost luată de la Ministerul Sănătăţii, dusă la premier şi militarizată. Acum venim cu o propunere de premier fost militar. Nu suntem confortabili cu această poziţie şi este cumva şi o capitulare a politicului. Noi am mers cu o asumare politică a unui guvern minoritar, cu un preşedinte de partid candidat de premier”, a mai spus preşedintele USR.

Acesta atrage atenţţia că nu se vede o asumare politică din partea PNL, „ci vedem o asumare a unui om care vine din armată şi care chiar dacă e civil acum sau e în rezervă vine cu acest sentiment că trebuie să vină armata să ne scoată din situaţia asta dificilă pentru că noi nu putem”.

Cioloş spune că semnaul este „foarte prost în privinţa îcrederii pe care noi o aşteptăm ca cetăţenii să o aibă faţă de politică şi politicieni”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici