Cioloş: Guvernul are ambiţia să propună partidelor politice un proiect cadru de dezvoltare economică

Guvernul are ambiţia să propună partidelor politice care vor intra în campanie electorală anul viitor un proiect cadru de dezvoltare economică care să fie asumat cu largă majoritate de clasa politică şi care să fie pus în aplicare de guvernările viitoare, a spus premierul Dacian Cioloş, la Gala ZF.

2376 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Guvernul are ambiţia să propună partidelor politice un proiect cadru de dezvoltare economică

Cioloş: Guvernul are ambiţia să propună partidelor politice un proiect cadru de dezvoltare economică

"Săptămâna trecută am început să discutăm despre un proiect de dezvoltare economică pe care vrem să-l gândim nu doar pentru măsurile concrete pe care le-am putea aplica în cursul acestui an, dar şi pentru a-l lăsa guvernelor care vor urma după sfârşitul lui 2016, un cadru, un proiect de gândire de dezvoltare economică, care să ţină cont de experienţa dumneavoastră, dar care sper eu să fie asumat şi de marea majoritată a clasei politice, asta este ambiţia noastră", le-a spus premierul reprezentanţilor mediului de afaceri prezenţi la Gala ZF 2015, marţi seara.

GALERIE FOTO

El a afirmat că sunt câteva teme, cum ar fi dezvoltarea economică, temă care trebuie gândită în perspectivă şi luând în considerare capitalul, în general, şi în mod special capitalul românesc care, în opinia premierului, devine din ce în ce mai dinamic şi mai activ.

"Trebuie să creăm acest cadru pe care să-l convenim cu clasa politică, să profităm de poziţia noastră cel puţin din acest punct de vedere privilegiată de neutralitate politică, dar având ca obiectiv interesul general al dezvoltării economoce şi deci să fim în măsură până la sfârşitul anului viitor să punem pe masa partidelor politice care vor intra în campanie electorală o gândire de dezvoltare economică de la care să se poată porni apoi o viziune pe termen mediu şi lung a măsurilor pe care un guvern le poate să le ia, a corelării bugetului naţional cu fonduri europene, a poziţionării României atât la nivel european, cât şi internaţional", a spus Cioloş.

Un alt aspect foarte important este, în opinia premierului, colaborarea mediului politic, a mediului economic, a societăţii în general, pentru stabilirea unor obiective pe care România ar putea să le susţină în 2019, atunci când va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Premierul consideră că este foarte important să se facă o analiză pentru a fi identificate resursele de care dispunem, a atuurilor pe care le avem, să fie puse în valoare capitalul românesc şi resursa umană.

De asemenea, el consideră că trebuie găsite soluţii şi să se stabilească politici publice pentru sprijinirea educaţiei, cercetării-inovării, politici de mediul, dar totul trebuie făcut în corelare cu obiectivele de dezvoltare ale ţării.

Premierul Dacian Cioloş a fost invitatul special al Galei ZF, evenimentul fanion al publicaţiei, care sărbătoreşte 17 ani de la lansare.

Tema ediţiei din 2015 a Galei ZHF este ”ZFuture - mereu tânăr şi antreprenor”.

“ZFuture – mereu tânăr şi antreprenor” este demersul prin care ZF susţine o nouă generaţie de antreprenori români care trebuie să ducă business-ul românesc înainte, aşa cum predecesorii lor, acum 17 ani, s-au lansat în afaceri fără să ştie unde vor ajunge.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici