Cîţu, despre acuzaţia de înaltă trădare împotriva lui Iohannis: E o tâmpenie toată această discuţie

Vicepreşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la existenţa unui document prin care PSD vrea să îl acuze de înaltă trădare pe preşedintele Klaus Iohannis că este doar la nivel de ameninţare din partea lui Liviu Dragnea, care realizează totuşi ridicolul situaţiei.

331 afișări
Imaginea articolului Cîţu, despre acuzaţia de înaltă trădare împotriva lui Iohannis: E o tâmpenie toată această discuţie

Cîţu, despre acuzaţia de înaltă trădare împotriva lui Iohannis: E o tâmpenie toată această discuţie

"Este o tâmpenie toată această discuţie. Şi Liviu Dragnea şi PSD doar ameninţă şi ei îşi dau seama de ridicolul situaţiei, să spui asemenea documente în Parlamentul României cu o astfel de justificare. Înâă la urmă, în Parlament ar trebui să facem lucruri serioase, dar am văzut tot felul de anchete pe care le-a pornit PSD în trecut, totuşi nu cred că vor merge aşa departe", a afirmat luni, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele PNL, Florin Cîţu.

Liberalul a spus că acele documente sunt doar la stadiul de ciorne şi că prin acest subiect PSD şi liderul social-democrat Liviu Dragnea vor să distragă atenţia de la efectele dezastruase ale guvernării.

"Nu există (documente - n.r.), poate să existe ciorne, dar faptul că ei pun într-un fomat A4 declaraţiile preşedintelui Iohannis şi spun că sunt documente care să justifice ce vor ei asta nu înseamnă că reprezintă un document. Nu există. Eu cred că declaraţiile de ieri şi despre înalta trădare şi despre pensii vin într-un context în care Liviu Dragnea vrea să ascundă, să distragă atenţia de la multe lucruri, pornind de la faptul că are deja o condamnare definitivă şi una în primă instanţă, să distragă atenţia că Viorica Dăncilă a încălcat Constituţia când i-a delegat atribuţiile lui Stănescu, să distragă atenţia de la dezastrul din economie, deficitul bugetar mare, faptul că încă românii pleacă din ţară cu cea mai mare viteză, deşi el promite salarii şi pensii. Asta este la mijloc", a explicat senatorul PNL.

Întrebat de MEDIAFAX dacă Liviu Dragnea a făcut declaraţiile respective ca să îl intimideze pe şeful statului, Florin Cîţu a răspuns: "Să fim serioşi, preşedintele Iohannis nu este intimidat de un condamnat penal. Liviu Dragnea nu cred că mai intimidează pe nimeni, nici măcar la el în partid. Liviu Dragnea are o situaţie personalădificilă pe care încearcă să o ascundă. Sunt foarte mulţi oameni din partid care deja nu mai vorbim că sunt doar cercetaţi, sunt deja condamnaţi. Este clar că se încearcă să se ascundă acest lucru".

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a recunoscut, duminică, faptul că ar exista un document pregătit de mai mulţi lideri PSD, care să îl acuze pe şeful statului de înaltă trădarem susţinând că nu îşi doreşte să se ajungă acolo, dar nu este imposibil.

"Există acel document. Unii colegi din partid l-au lucrat. Am ştiut că îl lucrează. Nu este finalizat şi nu s-a ajuns la o discuţie finală ca să luăm o decizie. Nu am discutat nici cu domnul Tăriceanu despre asta, dar opinia mea este că sunt multe acţiuni care pot îmbrăca forma trădării, dacă ne uităm cu atenţie pe Codul Penal şi pe definiţia articolului respective. Nu am ajuns acolo încă, nu mi-aş dori să ajung acolo, dar nu este imposibil. Sunt acţiuni care au adus deserviciu României, economic, strategic. Întrebi guvernul dacă mai are bani de pensii şi salarii. Când pui o astfel de întrebare toate pieţele reacţionează. Poate influenţa cursul leu-euro", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul social-democrat îl acuză pe şeful statului că incită la schimbarea Guvernului prin alte mijloace decât cele parlamentare.

"De asemenea, toate ieşirile, incitările, atacurile la Guvern, premier şi la alţii în mod frecvent, dublate de alte informaţii mincinoase, că nu se face aia sau aia, au creat impresia în afara ţării că aici există instabilitate economică. Dacă investitorii l-ar fi luat în serios bloca orice fel de investiţie în România. Incitarea la schimbarea ordinii constituţionale, când vrei să dărâmi un guvern, nu prin mijloace parlamentare, este o incitare la schimbarea ordinii constituţionale", a mai spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici