Cîţu, despre ratingul S&P:România se află la câteva luni de a fi eliminată de pe pieţele de împrumut

Senatorul PNL Florin Cîţu a explicat, duminică, pe Facebook, care crede că vor fi consecinţele în condiţiile în care agenţia de rating Standard & Poor's a amânat anunţarea unei perspective aferente ratingului pentru datoria suverană a României.

274 afișări
Imaginea articolului Cîţu, despre ratingul S&P:România se află la câteva luni de a fi eliminată de pe pieţele de împrumut

Cîţu, despre ratingul S&P:România se află la câteva luni de a fi eliminată de pe pieţele de împrumut

„Spre disperarea lui Dragnea, CRIZĂ economică este confirmată oficial! Trebuie să vă întrebaţi de ce este aşa disperat Dragnea să oprească decizia S&P de a schimba perspectiva de la stabil la NEGATIV. Putea foarte simplu să spună, aşa cum o face de fiecare dată, că este o conspiraţie globală, iar agenţia de rating este infiltrată de agenţi ai multinaţionalelor, statului paralel etc. Aşa cum face când îl critică Comisia Europeană, Parlamentul European, opoziţia politică etc. Înainte să va explic, trebuie să înţelegeţi un lucru foarte clar. PSD+ALDE sunt cei care guvernează ACUM România. Tot ce se întâmplă negativ este responsabilitatea lor. Peste tot în România, inclusiv la Bucureşti. Să nu mai existe dubii. Cei care îi ajută să ascundă dezastrul sunt părtaşi la distrugerea României”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Agenţia de rating Standard & Poor's şi-a menţinut la „BBB- / A-3” ratingul pentru datoria suverană a României în monedă străină şi locală, pe termen lung, respectiv pe termen scurt, conform unui anunţ făcut vineri. În schimb, perspectiva a fost contestată de Guvernul României, iar un răspuns la apel va fi dat peste două săptămâni.

„Acum despre rating şi disperarea lui Dragnea: Fără rating, România nu se poate împrumuta, local sau internaţional, pentru a acoperi deficitul bugetar. Deficitul se duce direct în plata pensiilor speciale, sinecurilor de partid şi a datoriilor companiilor de stat. Ratingul este plătit de România. De aceea S&P a acceptat contestaţia şi să amâne 2 săptămâni anunţul despre perspectivă. Dar şi contestaţia se plăteşte. BOMBĂ. Ce nu spune Dragnea şi nici slugile lui. Dacă S&P schimbă acum perspectiva la negativ, următoare mişcare în toamna este de SCĂDERE a rating-ului. DEZASTRU pentru România. Aici va rog să fiţi atenţi”, a mai spus Cîţu.

În acest moment rating-ul României, de la toate agenţiile de rating, este cu un nivel peste cel de JUNK Bonds, conform senatorului PNL.

„Adică suntem exact la limita de jos a nivelului care recomandă şi nu prea să se investească în astfel de ţări. JUNK Bonds, după cum le spune şi numele sunt gunoi. Trecerea României, din nou, în categoria JUNK ar însemna DEZASTRU. Categoria JUNK înseamnă ţări cu probabilitate MARE de a nu plăti datoriile în caz de faliment. Mai mut, investitorilor li se recomandă să EVITE ţări din categoria JUNK. Această este problema reală a lui Dragnea. România se află la câteva luni de a fi eliminată de pe pieţele de împrumut, local şi internaţional. Implicaţiile sunt imediate şi îngrozitoare pentru români. Dobânzile la care se împrumută România vor creşte peste 7%. Dar doar dacă găsim pe cineva să cumpere aceste obligaţiuni. Băncile care investesc în obligaţiuni de tip JUNK trebuie să pună deoparte mai mult capital de risc. Adică le costă mai mult. Dacă mai adăugăm şi taxele, este clar că băncile vor evita România”, a detaliat Cîţu.

Senatorul PNL susţine că la aceste dobânzi mai mari deficitul o să fie aproape imposibil de acoperit din împrumuturi, astfel încât Guvernul va continuă să crească taxele, aşa cum face de doi ani, sau va tăia din cheltuieli.

„Este un guvern socialist înţesat de infractori. Nu va tăia cheltuielile, va continuă să crească taxele. Ce se poate întâmplă în următoarele 2 săptămâni? Nimic. România este în CRIZĂ şi nu se poate schimbă peste noapte acest lucru. Dezechilibrele despre care vorbeşte S&P nu pot fi remediate într-o perioada aşa scurtă. Şi nu este vorba despre OUG 114. Vă spun că aici Dragnea nu da înapoi şi va păstra taxele din ordonanţă, într-o formă sau altă. S&P nu are cum să creadă promisiunile disperate, unele ilegale, ale lui Dragnea atât timp cât acesta a introdus în Parlament un buget cu un deficit de 2,55% din PIB şi a adoptat un buget cu un deficit de 2,76% din PIB. Pentru a convinge S&P Dragnea trebuie să reducă credibil deficitul bugetar. Nu se va întâmplă”, a detaliat Cîţu.

În plus, senatorul liberal a afirmat că, după doi ani, România a ajuns exact unde a spus el atunci când a avut primul discurs în Parlament despre bugetul PSD şi programul de guvernare: „o economie în CRIZĂ”.

„Acum confirmată şi de agenţiile de rating, după ce pieţele au confirmat de câteva luni bune. În următoarele luni. Nu se vor face investiţîi. Nu se vor face autostrăzi. Pensiile şi salariile se vor plăti din împrumturi cu dobânzi din ce în ce mai mari. Urmează şi alte taxe. Inflaţia creşte. România este în CRIZĂ. Până la sfârşitul anului, ajungem la rating JUNK. Iar pentru asta responsabili sunt Dragnea, Vâlcov, Teodorovicii, ideologii de partid plăţiţi cu sinecuri, funcţionarii care susţin prin falsificarea datelor golăniile miniştrilor şi restul grupului infracţional organizat PSD+ALDE. #RomaniaFaraPSDsiALDE”, a concluzionat Cîţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici