Cîţu, după ce Orban l-a acuzat de "epurare politică": „Şi în trecut s-a mai făcut acest lucru”

Premierul Florin Cîţu a spus, despre acuzaţiile lui Ludovic Orban, că reprezintă exagerări. Liderul PNL a vorbit de un demers care seamănă cu o „epurare politică”, după ce parlamentarii susţinuţi de el au pierdut alegerile pentru diverse funcţii: „E păcat că nu respectă votul senatorilor”.

656 afișări
Imaginea articolului Cîţu, după ce Orban l-a acuzat de "epurare politică": „Şi în trecut s-a mai făcut acest lucru”

Cîţu, după ce Orban l-a acuzat de "epurare politică": „Şi în trecut s-a mai făcut acest lucru”

„Este exagerare. Şi în trecut s-a mai făcut acest lucru. Ce facem, vorbim de epurare de fiecare dată când se schimbă componenţa Biroului Permanent? Nu! Sunt voturile colegilor şi e păcat că preşedintele actual al PNL nu respectă votul senatorilor. Este un vot independent, oamenii au propria lor voinţă şi votează independent. A fost un vot secret. Dacă nici aici nu sunt lucrurile luate în calcul, eu nu ştiu ce să zic”, spune Florin Cîţu, în replică la acuzaţiile lui Ludovic Orban.

Orban a spus că „echilibrul a fost rupt într-un demers care seamănă cu o epurare pe motiv de susţinere politică pentru mine”, după ce Laureţiu Leoreanu şi Virgil Guran, pe care i-a susţinut, au pierdut funcţiile de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi lider al gupului senatorilor PNL.

„Se fac propuneri, sunt candidaţi şi în urma votului sunt aleşi candidaţi. Au fost aleşi candidaţi care au demonstrat. Doamna vicepreşedinte Alina Gorghiu a demonstrat că este un vicepreşedinte al Senatului foarte bun, domnul Nicolae Neagu are o experienţă foarte bună şi foarte mare şi a câştigat şi domnia sa. La chestor, domnul Ţapu Nazare este un parlamentar vechi care a mai fost în Parlament şi a avut şi funcţia de chestor dacă nu mă înşel, deci oameni care au experienţă. La camera Deputaţilor, Florin Roman a fost lider anul trecut la Cameră. Bineînţeles că a câştigat, e un om cu experienţă în Parlamentul României. Avem nevoie în Parlamentul României în lupta cu PSD de oameni care ştiu procedurile, oameni care ştiu să se poarte în Parlament, oameni care ştiu să susţină proiectele PNL”, adaugă Cîţu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici