Cîţu: Premierul trebuie să explice de ce taie banii de la investiţii ca să dea prime Jandarmeriei

Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat miercuri că premierul României, Viorica Dăncilă, trebuie să explice de ce taie din banii de la investiţii pentru a da prime „instituţiilor de forţă”, respectiv câţi bani alocaţi pentru MAI după rectificarea bugetară se duc la Jandarmerie.

258 afișări
Imaginea articolului Cîţu: Premierul trebuie să explice de ce taie banii de la investiţii ca să dea prime Jandarmeriei

Cîţu: Premierul trebuie să explice de ce taie banii de la investiţii ca să dea prime Jandarmeriei

„Încă două lucruri pe care trebuie să le explice premierul despre această rectificare bugetară: de ce tăie banii de la investiţii în condiţiile în care în primul semestru s-a investit mai puţin că în 2016 şi anul 2017 a fost cel mai prost din punct de vedere al Invesitiilor, câţi din cei 306 milioane lei în plus pentru MAI se duc la Jandarmerie pentru prime. Voi cere aceste informaţii în comisia de buget din Senat dar şi prin interpelări. Este o crimă să tăi investiţiile, având în vedere situaţia acestora în România, pentru că nu ai bani de pensii şi salarii şi în plus să mai şi dai prime pentru instituţiile de forţă”, a scris miercuri senatorul PNL Florin Cîţu, pe Facebook.

Potrivit proiectului publicat de Ministerul Finanţelor Publice, pentru Ministerul Afacerilor Interne se alocă la rectificarea bugetară 366,3 milioane lei.

„Ministerul Finanţelor Publice a elaborat proiectul primei rectificări bugetare pozitive din 2018 cu încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 2,97% din PIB. Rezultatele economice de până în prezent argumentează posibilitatea realizării creşterii economice de 5,5% utilizată la fundamentarea legii bugetului de stat de anul 2018. Pentru Ministerului Afacerilor Interne 366,3 milioane lei, per sold, din care 100 milioane lei pentru plata pensiilor militare de stat, 100 milioane lei cheltuieli cu salariile şi 150 milioane lei pentru cheltuieli de investiţii”, se arată pe site-ul Ministerului Finanţelor Piublice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici