Ciucă, discuţii cu ambasadorii ţărilor UE acreditaţi în România despre Schengen

  • Premierul Nicolae Ciucă a avut joi o întrevedere cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi în România, găzduită de Ambasada Suediei.
  • Temele abordate au fost aderarea României la Schengen, Republica Moldova, precum şi situaţia din Ucraina.
237 afișări
Imaginea articolului Ciucă, discuţii cu ambasadorii ţărilor UE acreditaţi în România despre Schengen

„Premierul Ciucă a prezentat dezvoltările din ultimele 12 luni, punând accentul şi pe contextul creat de războiul Rusiei în Ucraina, de la debutul căruia se va marca un an. Şeful Executivului a subliniat evoluţiile economice din România, evidenţiind rolul jucat de rata ridicată a investiţiilor şi a absorbţiei fondurilor europene în menţinerea unei creşteri economice de 4,8%, în contextul complicat generat de războiul din vecinătate, creşterea preţurilor la energie, redresarea lentă a lanţurilor valorice perturbate în perioada pandemiei Covid-19. Totodată, premierul a subliniat importanţa calităţii mediului investiţional din România şi a impactului pozitiv al reformelor implementate, inclusiv a celor pregătite în contextul PNRR. A apreciat prezenţa investiţiilor europene, încurajând creşterea acestora şi atenta considerare a oportunităţilor oferite de România”, potrivit Executivului.

Prim-ministrul Ciucă a reamintit, potrivit sursei citate, că aderarea României la Schengen rămâne o prioritate.

„A arătat că va fi continuată acţiunea politică şi diplomatică, pe toate canalele, în vederea identificării soluţiilor concrete pentru finalizarea cu succes a aderării României la Schengen. A mulţumit pentru sprijinul instituţiilor europene şi largii majorităţi a statelor care au votat în favoarea extinderii Schengen cu România. Premierul a prezentat măsurile luate de România în sprijinul Republicii Moldova şi Ucrainei. De asemenea, a subliniat importanta consolidării Flancului Estic al NATO şi a reiterat convingerea că aderarea efectivă a Finlandei şi Suediei la NATO vor contribui la întărirea securităţii Alianţei în ansamblul său”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici