Clotilde Armand: PNL şi PSD au blocat accesarea banilor UE pentru staţii de încărcare pentru maşini electrice

PNL şi PSD au blocat accesarea banilor europeni pentru a construi staţii de încărcare destinate autovehiculelor electrice, afirmă primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand. Ea spune că PNL Sector 1 vrea să se dea „cu dedicaţie” unui SRL părţi din domeniu public penbtru astfel de staţii.

196 afișări
Imaginea articolului Clotilde Armand: PNL şi PSD au blocat accesarea banilor UE pentru staţii de încărcare pentru maşini electrice

Clotilde Armand: PNL şi PSD au blocat accesarea banilor UE pentru staţii de încărcare pentru maşini electrice

„PNL şi PSD au blocat să accesăm bani europeni pentru a construi staţii de încărcare destinate autovehiculelor electrice! În şedinţa de astăzi (marţi - n.r.) de Consiliul Local al Sectorului 1, consilierii PNL PSD au refuzat să accesăm bani europeni pentru a construi 42 de staţii de încărcare destinate autovehiculelor electrice. Proiectul este astăzi (marţi - n.r.) pe ordinea de zi a Consiliului Local respins de PNL şi PSD vine într-o perioadă în care Guvernul (adică tot PNL şi PSD) depune eforturi pentru a mări numărul de staţii de încărcare pentru maşinile electrice cu ajutorul PNRR”, scrie pe Facebook Clotilde Armand.

Ea aminteşte că România şi-a asumat într-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului să construiască în următorii 4 ani peste 15.000 de statii de încărcare pentru maşini electrice cu bani alocaţi prin PNRR.

„La Sectorul 1, însă, PNL şi PSD blochează demersurile noastre de a atrage bani din surse externe. La Sectorul 1, însă, PNL şi PSD blochează demersurile noastre de a ajuta comunitatea locală. Amintesc că pe străzile din Bucureşti circulă peste 8.000 de vehicule electrice iar peste 2.000 sunt înregistrate în Sectorul 1. Mai mult, PNL Sector 1 a venit cu un alt proiect prin care vrea să se dea cu dedicaţie unui SRL părţi din domeniu public al Sectorului 1 pentru a se construi astfel de staţii de încărcare, pentru ca acea societate să facă afaceri pe banii cetăţenilor Sectorului 1. Proiectul PNL încalcă flagrant OUG 57/2019 Art. 349 care stabileşte clar cum un bun public se poate da în folosinţă gratuit. De altfel, proiecte similare au fost respinse de mai multe consilii locale pe motive de nelegalitate. Adică ce ne-a propus PNL se numeşte simplu: conflict de interese! Iată stimaţi cetăţeni cum a blocat PNL şi PSD un nou proiect de dezvoltare locală doar pentru că nu le-a ieşit nimic profitabil, pentru a nu face primarul capital de imagine (ferească Dumnezeu de aşa ceva!), pentru că asta ştiu ei să facă de 32 ani. Vă rog să nu uitaţi aceste episoade. Eu voi reveni din noi cu proiectele până când toţi aceşti consilieri vor pricepe că nu mai este cale de întors iar schimbarea este inevitabilă. De asemenea, rog comunitatea posesorilor de maşini electrice să ne susţină în următoarea şedinţă şi să le scrie liderilor PNL şi PSD că este nevoie ca de aer de staţii electrice în Capitală”, încheie Armand.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici