Congresul PSD a modificat Statutul: Candidaţii se aleg direct, individual

Congresul PSD a adoptat, sâmbătă, cu majoritate de voturi, o singură modificare a Statutului PSD, care vizează alegerea candidaţilor prin vot direct, individual, astfel încât cei 15 vicepreşedinţi să fie aleşi politic, în ordinea descrescătoare a voturilor obţinute.

19 afișări
Imaginea articolului Congresul PSD a modificat Statutul: Candidaţii se aleg direct, individual

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a propus, în deschiderea Congresului, alegerea directă, individuală a candidaţilor (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Modificarea statutară adoptată priveşte modificarea articolului 56 din Statutul actual, noul text stipulând: "Congresul extraordinar alege prin vot secret 15 vicepreşedinţi".

Actualul Statut prevedea că la Congres se aleg 15 vicepreşedinţi, opt pe regiuni de dezvoltare şi 7 pe domenii politice. Acest lucru nu ar mai fi fost posibil la Congresul de sâmbătă, în condiţiile în care în cele 62 de candidaturi depuse pentru funcţia de vicepreşedinte nu s-a stipulat funcţia - vicepreşedinte pe regiuni sau pe domenii - pentru care se candidează.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a supus această modificare votului Congresului în debutul şedinţei, aceasta fiind adoptată în unanimitate.

În condiţiile în care au fost făcute mai multe propuneri de modificare a Statutului, de către Gheorghe Nechita, Victor Ponta sau Ion Iliescu, votul iniţial nu a mai fost luat în considerare.

Dragnea a supus, ulterior, din nou această propunere votului Congresului, fără alte modificări, aceasta fiind adoptată cu majoritate de voturi, depăşindu-se potrivit lui Dragnea, norma de 2/3 necesară adoptării modificărilor Statutului.

În urma adoptării acestei propuneri, la Congresul PSD de sâmbătă se va proceda la alegerea preşedintelui, secretarului general, a 15 vicepreşedinţi, a 751 de membri ai CN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici