Congresul PSD de la Alba Iulia - Ponta a fost desemnat candidat la Preşedinţie: "Angajamentul meu e să facem împreună a doua oară marea unire a României"

Congresul extraordinar al PSD a validat, vineri, cu unanimitate de voturi, scrutinul intern prin care Victor Ponta a fost desemnat candidat la prezidenţiale, după ce în alegerile interne s-au contabilizat 68 de voturi „împotrivă” şi 182 de abţineri.

1590 afișări
Imaginea articolului Congresul PSD de la Alba Iulia - Ponta a fost desemnat candidat la Preşedinţie: "Angajamentul meu e să facem împreună a doua oară marea unire a României"

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În cadrul acestui scrutin intern, au fost consulaţi 414.917 membri de partid, care s-au exprimat prin vot.

Astfel, din 414.917 membri consultaţi, 414.667 au votat „pentru”, 68 au votat „împotrivă”, iar 182 s-au abţinut.

Procesul verbal a fost citit în cadrul Congresului extraordinar, condus de la Alba Iulia de căre preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Fiecare vicepreşedinte regional a intrat în direct cu colegii de la Alba Iulia pentru a prezenta rezulatele scrutinului din regiunea sa.

Ponta, la Alba Iulia: Angajamentul meu e să facem împreună a doua oară marea unire a României

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, vineri, în discursul susţinut în faţa Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, că angajamentul său şi apelul adresat românilor este acela de a face împreună, pentru a doua oară, marea unire a României.

„Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii români şi-au dat viaţa în primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru ca, la o sută de ani, să fim acea ţară mândră, puternică, respectată pe care strămoşii noştri aflaţi aici în urmă cu 96 de ani şi-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună  a doua oară Marea Unire a României”, a spus Ponta.

El a precizat că profilul viitorului preşedinte al României trebuie să aibă o caracteristică importantă, respectiv aceea de a uni.

„Vreau să spun un lucru important, care ţine de profilul prezidenţial, de ceea ce trebuie să facă preşedintele. Vă rog să mă credeţi că ştiu foarte bine cât de greu este să fii prim-ministru cu un preşedinte care te sabotează tot timpul. Şi vreau să-mi iau angajamentul, aşa cum mi l-am luat şi la Craiova, şi voi spune tot timpul că voi lucra ca preşedinte cu Guvernul pe care românii îl aleg pentru binele României şi pentru a fi într-adevăr uniţi în România”, a spus Ponta.

El a arătat că rolul preşedintelui nu este de a lupta cu Guvernul, cu Parlamentul sau cu Justiţia, ci, dimpotrivă, este cel de a-i uni, de a-i pune ca împreună să lucreze pentru România.

„Asta voi face ca preşedinte al României. Vreau să fiu acel preşedinte care asigură stabilitate, dialog şi care poate cu adevărat să-i unească pe români. Aşa vreau să fiu un preşedinte al României”, a spus Ponta.

Dragnea, Congresului PSD: Ne despart de Cotroceni 5 milioane de voturi; suntem în stare să le avem?

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, s-a adresat, vineri, Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, el precizând că social-democraţii au nevoie de peste cinci milioane de voturi pentru a da preşedintele României, el întrebându-i pe delegaţi dacă sunt în stare să le obţină.

„Vă pun o ultimă întrebare: ne despart de Cotroceni peste cinci milioane de voturi. Suntem în stare să le avem?”, i-a întrebat Dragnea pe delegaţii PSD reuniţi la Alba Iulia.

El a precizat că înainte de Congresul PSD din 2010, în care Victor Ponta a fost ales liderul partidului, a avut o discuţie cu acesta, ultimul punct fiind candidatura acestuia la Preşedinţia României.

„Acum 4 ani şi 7 luni am avut o lungă discuţie cu Victor Ponta, am discutat ce credem că ar trebui făcut. Era înainte de congresul din 2010. Dumnezeu ne-a ajutat ca tot ce am stabilit atunci să se realizeze. Ultimul punct a fost ca Victor Ponta să ajungă preşedinte”, a spus Dragnea.

16:43 Sloganul PSD la europarlamentare, ”Mândri că suntem români”, reluat la Congresul de la Alba Iulia

Sloganul folosit de PSD la alegerile europarlamentare, ”Mândri că suntem români”, precum şi motivele tradiţionale româneşti sunt reluate, vineri, la Congresul extraordinar al partidului, reunit la Alba Iulia pentru a valida candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

Astfel, delegaţii veniţi la reunine au găsit pe scaune pliante care îl prezintă pe Victor Ponta dând mâna cu oamenii şi care au înscrise sloganele ”Mândri că suntem români” şi ”Victor Ponta preşedinte”.

Pe verso, pliantele au înscris textul ”Alba Iulia susţine Victor Ponta preşedinte” şi au imprimate celebrele motive tradiţionale româneşti, pe care PSD le-a folosit, de asemenea, în campania pentru alegerile europarlamentare.

Mai mult, panouri cu textul ”Alba Iulia susţine Victor Ponta preşedinte” şi cu motivele tradiţionale româneşti sunt arborate în tot oraşul Alba Iulia, pe stâlpi.

Congresul se defăşoară în sala de evenimente a hotelului Mercur, care se află la intrarea în oraş. Sala, intitulată ”Cupola”, are tavanul îmbrăcat cu satin, care cade în falduri, ea fiind dotată cu un policandru enorm, în centru, şi zece policandre mai mici.

Scena a fost montată într-o parte a sălii şi are postate o serie de fotografii cu imagini de referinţă pentru români, precum Sfinxul din Bucegi sau turnul Chindiei.

În părţile laterale ale scenei au fost montate două ecrane mari pe care se pot urmări în timp real imagini în direct de la celelalte conferinţe judeţene ale PSD, reunite în paralel în toată ţara.

La congresul PSD participă câteva sute de delegaţi aparţinând organizaţiei PSD Alba. Aceştia poartă tricouri şi eşarfe roşii şi au pancarte de culoare roşie cu textul ”Alba Iulia susţine Victor Ponta preşedinte”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici