Consilier scos cu scaun cu tot din sala de şedinţe, pentru că l-a supărat pe şeful CJ Harghita

Un consilier PCM a fost ridicat şi scos cu scaun cu tot, vineri, din sala în care se desfăşura şedinţa CJ Harghita, de către paznicii chemaţi de şeful instituţiei, Borboly Csaba, consilierul afirmând că Borboly s-a supărat când i-a spus că "ar fi bine să se termine cu minciunile în sala de şedinţe".

426 afișări
Imaginea articolului Consilier scos cu scaun cu tot din sala de şedinţe, pentru că l-a supărat pe şeful CJ Harghita

Borboly Csaba (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a convocat consilierii judeţeni, vineri, într-o şedinţă extraordinară, care avea ca punct pe ordinea de zi aprobarea achitării datoriilor Centrului de zi "Licurici" şi Şcolii generale nr. 1 din oraşul Bălan către furnizorul Hargita Gaz.

Consilierul judeţean PCM Arus Zsolt a declarat că a cerut cuvântul şi i-a spus preşedintelui CJ Harghita că a venit la şedinţă ca să voteze pentru achitarea datoriilor celor două unităţi de învăţământ din Bălan, cerând, totodată, să se aprobe şi solicitarea făcută de un coleg al său privind acoperirea, de către CJ, a costurilor lucrărilor de reabilitare făcute în comuna Căpâlniţa după inundaţiile de anul trecut, care nu au fost achitate până în prezent.

Arus a afirmat că, în momentul în care preşedintele CJ Harghita i-a răspuns că legea nu-i permite să achite datoriile altor comune din judeţ pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, el i-a spus acestuia că "ar fi bine să se termine cu minciunile în sala de şedinţe", iar Borboly i-a cerut să părăsească şedinţa şi, în urma refuzului, a chemat oamenii de pază să îl scoată din sală.

"În data de 19 octombrie, un coleg de-al meu s-a ridicat şi a cerut bani pentru achitarea lucrărilor de reabilitare efectuate anul trecut după inundaţii la Căpâlniţa. Preşedintele CJ, Borboly Csaba, a spus ( vineri - n.r.) că el ar fi de acord, dar că legea nu-i permite autorităţii judeţene să acorde ajutoare pentru alte localităţi din judeţ. Atunci am cerut cuvântul şi i-am spus lui Borboly că ar fi bine să se termine cu minciunile în sala de şedinţe, iar el s-a supărat pentru că i-am spus adevărul. Enervat, preşedintele mi-a cerut să părăsesc sala, iar eu i-am răspuns că este ilegal şi contra regulamentului şi am rămas la şedinţă. M-a mai rugat de două - trei ori să plec şi, când a văzut că refuz, a chemat paza care m-a ridicat cu scaun cu tot şi m-a scos pe uşă afară", a relatat consilierul PCM.

În urma acestui incident, şi ceilalţi consilieri ai PCM au părăsit sala, spunându-i preşedintelui CJ că gestul lui este unul inadmisibil. Şi Arus Zsolt a afirmat că gestul lui Borboly este unul "necugetat, copilăresc, dar total ilegal".

El a spus că "aceasta a fost ultima picătură" şi că va depune plângere penală împotriva preşedintelui CJ Harghita, Borboly Csaba, "din cauză că s-au strâns cam multe în ultimii ani".

Întrebat de ziarişti dacă a cerut evacuarea din sală a consilierului Arus Zsolt pe motiv că a fost făcut mincinos, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat că "motivul pentru care i s-a cerut consilierului să părăsească şedinţa a fost condiţionarea votării hotărârii respective (aprobarea achitării datoriilor de la Bălan - n.r.)", considerând că demersul lui Arus Zsolt a fost "o formă de şantaj".

"Nu accept niciun fel de şantaj politic, etnic sau de altă natură şi voi recurge la această metodă şi altă dată dacă se va mai întâmpla ceva similar", a spus Borboly Csaba.

El a afirmat că gestul său nu este ilegal, ci este conform statutului aleşilor locali şi regulamentului Consiliului Judeţean.

"Nu a fost lovit sau vătămat în vreun fel, doar a fost ridicat cu scaunul şi scos din sală", a spus Borboly Csaba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici