Consiliul Naţional al PC a rupt protocolul cu PSD şi a validat alianţa cu PNL

Consiliul Naţional al PC a aprobat, luni, în unanimitate, ruperea protocolului cu PSD şi validarea alianţei cu PNL.

29 afișări
Imaginea articolului Consiliul Naţional al PC a rupt protocolul cu PSD şi a validat alianţa cu PNL

Preşedintele PC, Daniel Constantin (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

În discursul rostit în faţa membrilor Consiliului Naţional, preşedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat că preamblul protocolului de colaborare cu PNL prevede un set de valori, un set de principii şi un set de măsuri pe care PC, împreună cu PNL, să le promoveze în perioada următoare.

"Aceasta este elementul definitoriu al acestei alianţe cu PNL şi nu aşa cum încearcă prin mijloace specifice actuala putere să facă acea propagandă că facem un protocol cu PNL să ne împărţim funcţii sau nu ştiu ce altfel de privilegii. Ceea ce vrem să facem, necesitatea constituirii acestei alianţe, pleacă în primul rând de la nevoia oamenilor", a susţinut Constantin.

El a precizat că PC va semna alianţa cu PNL şi va deschide calea dialogului către PSD.

"Alianţa cu PNL nu pleacă din necesitatea politică de repoziţionare a partidului politic pe scena politică, ci pleacă din necesitatea oamenilor de a schimba ceva în această ţară", a mai spus el.

"De ce am făcut-o atât de repede? Pentru că oamenii nu mai sportă, oamenii au nevoie să vadă pe cineva că se implică. Mulţumesc colegilor de la PNL şi celor de la PSD că au înţeles necesitatea acestei alianţe şi acestei discuţii politice atât de repede la începutul acestui an", a adăugat Daniel Constantin.

Preşedintele PC a precizat că liberalii şi conservatorii au decis să facă această schimbare acum pentru că oamenii nu mai pot să aştepte anul 2012.

"Ne dorim cu toată tăria şi convingerea să implementăm programele pe care le-am discutat cu colegii liberali si social-democraţi încă din primăvara acestui an. (...) S-ar putea să fie foarte târziu în 2012 să încercăm să mai îndreptăm ceva. Lucrurile din păcate în România se îndreaptă într-o direcţie cu totul şi cu totul nefavorabilă", a mai declarat liderul PC.

El a arătat că un alt motiv pentru a intra în această alianţă cu PNL este acela că PC are nevoie să intre într-o alianţă.

"Din păcate, nu aşa cum s-a vehiculat, plecăm dintr-o alianţă şi intrăm într-o altă alianţă. Vreau să fim foarte sinceri: de când am preluat conducerea partidului, în 2010, PC, şi cred că aţi observat si dumneavoastră, s-a manifestat ca un partid propriu, nu într-o alianţă cu PSD. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar într-o alianţă politică eu cred că orice măsură pe care o propune un partid care formează acea alianţă trebuie s-o propună după ce se consultă cu celălalt partid", a mai spus Daniel Constantin.

El a adăugat că, în anul 2010, ceea ce a propus PSD nu reprezintă rezultanta unei colaborări sau a unei consultări între cele două partide.

"Cred ca numai împreună cu un alt partid, şi spunem noi de dreapta, puteam să propunem măsuri coerente pentru această ţară. Suntem un partid, şi un alt motiv pentru care am acceptat provocarea pentru a face alianţă cu PNL, este acela că suntem un partid de centru-dreapta, indiferent de ce încearcă să spună în aceste zile protagoniştii celor de la putere", a susţinut Daniel Constantin.

Delegaţia Permanentă a PNL aprobă alianţa cu PC; trei liberali votează împotrivă

Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat, luni, realizarea alianţei cu PC, înregistrându-se trei voturi împotriva încheierii acesteia.

Conform unor surse din Delegaţia Permanentă a PNL, au fost date două voturi: unul pentru realizarea alianţei, iar celălalt pentru protocolul cu PC.

În privinţa încheierii alianţei cu PC, trei membri ai Delegaţiei Permanente au votat împotrivă, potrivit surselor citate, care au susţinut că la votul pentru protocol s-au înregistrat mai multe voturi împotrivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici