Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a validat data Convenţiei Naţionale - 16 iulie

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a adoptat, vineri, cu unanimitate, convocarea în data de 16 iulie a Convenţiei Naţionale a partidului, începând cu ora 11.00, la Palatul Parlamentului, norma de reprezentare a organizaţiilor judeţene fiind stabilită în funcţie de performanţa în alegeri.

33 afișări
Imaginea articolului Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a validat data Convenţiei Naţionale - 16 iulie

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a validat data Convenţiei Naţionale - 16 iulie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Numărul delegaţilor la Convenţia Naţională a PDL este de 1.350, iar norma de reprezentare a organizaţiilor judeţene va fi propusă de comisia de organizare a Convenţiei şi aprobată de BPN.

"Vor fi avute în vedere în principal rezultatele pe care fiecare organizaţie judeţeană le-a adus partidului la ultimele patru runde de alegeri", a ţinut să precizeze secretarul general al partidului, Vasile Blaga, despre modul în care organizaţiile judeţene vor fi reprezentate în cadrul Convenţiei Naţionale.

Până luni, 12 iulie, ora 23.00, Birourile Permanente Judeţene vor întocmi listele de delegaţi pentru Convenţie, către cancelaria partidului.

Blaga a anunţat că alegerile din partid vor avea loc de jos în sus, pe baza unui calendar pe care Biroul Permanent Naţional îl va stabili în perioada următoare.

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a mai validat Comisia de organizare a Convenţiei, componenţa acesteia ţinând cont, potrivit lui Vasile Blaga, de performanţele primelor organizaţii ca şi scor electoral la alegeri.

Componenţa comisiei este următoarea: Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, Gheorghe Albu, Florin Popescu, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Constantin Ostaficiuc şi Sulfina Barbu.

A treia hotărâre adoptată de Consiliul Naţional de Coordonare cuprinde prevederea ca la lucrările primului CNC de după Convenţia Naţională, care va alege structura de conducere a partidului, să participe absolut toţi membrii desemnaţi la Convenţia Naţională.

Blaga a explicat această prevedere prin faptul că se doreşte o alegere cât mai clară şi cu participarea a cât mai multor colegi din partid.

Astfel, se convoacă Consiliului Naţional de Coordonare pe data de 17 iulie, la ora 10.00, a doua zi după Convenţie, la lucrările acestui for urmând să participe şi să aibă drept de vot toţi delegaţii prezenţi la Convenţia Naţională din 16 iulie.

În încheierea CNC, preşedintele PDL Emil Boc a declarat că partidul intră într-o perioadă de alegeri interne şi a urat succes tututor organizaţiilor teritoriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici