Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, atac la ALDE după rănirea militarilor din Afganistan: Să se delimiteze de Daniel Barbu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu i-a atacat duminică pe liderii ALDE, cerându-le să-şi ceară scuze şi să se delimiteze de Daniel Barbu pentru declaraţia referitoare la meseria de politician, care ar fi mai grea decât a unui soldat, după ce patru militari români au fost răniţi în Afganistan.

2627 afișări
Imaginea articolului Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, atac la ALDE după rănirea militarilor din Afganistan: Să se delimiteze de Daniel Barbu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, atac la ALDE după rănirea militarilor din Afganistan: Să se delimiteze de Daniel Barbu

”Patru soldaţi români au fost răniţi în Afganistan, sper să se însănătoşească cât mai repede şi să se întoarcă cu bine la familiile lor. Mă întreb însă dacă liderii ALDE au bunul simţ să îşi ceară scuze şi să se delimiteze de colegul lor. Dacă li se pare normal să îşi compare activitatea politică cu cea a unui militar din teatrele de operaţiuni înseamnă că sunt pur şi simplu complet rupţi de realitate”, a scris copreşedintele PNL Alina Gorghiu pe Facebook.

Patru militari din Batalionul Protecţia Forţei ”Rechinii Albi” au fost răniţi duminică, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan, potrivit MAPN.

"După securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar. Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu şi soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheaţi de medicii spitalului bazei, fiind în stare stabilă. Conducerea Batalionului a asigurat condiţiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, remis duminică MEDIAFAX.

Senatorul ALDE Daniel Barbu a susţinut vineri că meseria de politician este ''cea mai grea", una "mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan", întrucât aleşii îşi riscă în fiecare zi libertatea şi sănătatea.

''V-aţi ales o meserie grea. Este cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (...) Meseria de politician este grea şi foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. Este o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. Este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan", a declarat senatorul la Liga Aleşilor Locali ai ALDE.

Contactat de MEDIAFAX sâmbătă, Barbu a refuzat să îşi ceară scuze. ''Am spus că e la fel de riscantă. De ce să-mi pară rău? Nu înţeleg. E o meserie grea şi riscantă peste tot în lume. Papa Francisc a spus ieri (vineri - n.r.) că ştirile pe surse sunt o formă de terorism. Deci gândiţi-vă că politicienii, în general, sunt judecaţi după ştiri pe surse. Deci este o meserie riscantă'', a declarat pentru MEDIAFAX Daniel Barbu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici